dertig wijnen op zondag 27 september

Eerste editie Wijnfestijn op plein Croonpassage

Boxtelse bierliefhebbers komen al jaren aan hun trekken bij het evenement Biereloth in de Rozemarijnstraat. Voor de mensen die gek zijn op wijn, vond tot en met 2013 jaarlijks het Wijnplein plaats. Restaurant En Garde!, speciaalzaak Proef! Culinair en lunchroom Brownies & Downies besloten om na het wegvallen van het Wijnplein een nieuw evenement te organiseren. Zondag 27 september vindt dan ook de eerste editie van het Wijnfestijn plaats.

,,Het Wijnplein werd altijd vrij goed bezocht en was een gezellig evenement", licht Niels Snaphaan van Brownies & Downies toe. ,,Ik heb het altijd zonde gevonden dat dit evenement niet meer werd georganiseerd." Samen met En Garde! en Proef! Culinair is gekozen het evenement onder een andere naam te organiseren. ,,We zetten in op een breder publiek."

Mensen kunnen tussen 15.00 en 19.00 uur terecht op het plein in de Croonpassage tegenover Brownies. ,,Daar krijgen ze de mogelijkheid om dertig verschillende wijnen te proeven van zes leveranciers. Bij iedere wijn wordt uitleg gegeven door vinologen", aldus Snaphaan. ,,Het is ook mogelijk om flessen te bestellen als de wijn goed smaakt." Daarnaast is er een oesterbar van En Garde!, verkoopt Proef! Culinair allerlei kazen en zorgt Brownies & Downies voor een charcuterieplankje met lekkere vleeswaren.

DOMMELTHEATER

Voor de jeugd staat er een springkussen en is er een schminkhoek. Snaphaan: ,,Bovendien kan iedereen vanaf het plein ook genieten van het Dommeltheater. De weersvoorspellingen zijn goed, maar bij regen zorgen we ervoor dat het evenement overdekt wordt."

Proefmuntjes zijn op 27 september verkrijgbaar, maar mensen kunnen deze munten tot en met zaterdag 26 september alvast aanschaffen bij één van de organiserende partijen tegen een korting van 20 procent. Proefglaasjes staan op de dag zelf klaar, bezoekers betalen hiervoor een borgsom.

Meer informatie over het Wijnfestijn is te vinden op www.facebook.com/wijnfestijnboxtel.


Aanmelden voor

Boxtels Shopevent

is nog mogelijk

Lekker shoppen, genieten van een lunch en een borrel en deelnemen aan workshops in Boxtelse winkels. Dat is het idee van Shopevent Boxtel, dat op zaterdag 26 september plaatsvindt en speciaal voor vrouwen is. De organisatie laat weten dat er inmiddels vijftig aanmeldingen zijn.

De ontvangst vindt plaats bij restaurant En Garde!, de lunch wordt verzorgd door eetcafé Le Temps Perdu en voor de afsluitende borrel zijn deelnemers aan het Shopevent welkom bij Tafel25. Bij de winkels Filipe Mode, DenimTrend, Tafel25, Uniek, La Gare, Apresto, Het Sieradenkasteeltje, Foundation Bekkers, Junior Kinderkleding, Lammers Juwelier en Pour Vous kunnen bezoekers terecht voor aankopen én extra's. Zo worden in de winkels (beauty)workshops verzorgd waaraan vrouwen deel kunnen nemen. Het motto van de dag is: 'Shop till you drop'. Aanmelden voor Shopevent Boxtel is nog mogelijk en kan in de deelnemende winkels of via e-mailadres shopeventboxtel@hotmail.com. De kosten bedragen 25 euro.