De Boxtelse stand op de Wirtschaftwoche werd geopend door burgemeester Joachim Rodenkirch (links) van Wittlich. Naast hem voorzitter Arjen Witteveen, dochter Anna en echtgenote Theresia Rodenkirch en burgemeester Mark Buijs. (Foto: Geert Groen).
De Boxtelse stand op de Wirtschaftwoche werd geopend door burgemeester Joachim Rodenkirch (links) van Wittlich. Naast hem voorzitter Arjen Witteveen, dochter Anna en echtgenote Theresia Rodenkirch en burgemeester Mark Buijs. (Foto: Geert Groen). Foto: Geert Groen

MASSALE BELANGSTELLING OP WIRTSCHAFTSWOCHE

Wittlich beleeft Boxtel op de beursvloer

MARC CLEUTJENS

Niet minder dan 75.000 bezoekers hebben afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan de driejaarlijkse Wirtschaftswoche in Wittlich. De gemeente Boxtel was ook ditmaal goed vertegenwoordigd in de Duitse jumelagenstad. In de nieuwe promotiestand 'Erlebe Boxtel' werden duizenden toeristische folders en brochures uitgereikt aan nieuwsgierige bezoekers.

Arjen Witteveen is lyrisch over de manier waarop Boxtel zich met hulp van de gemeente Wittlich heeft mogen profileren op de beursvloer. ,,Onze stand stond naast die van de Stadt Wittlich en daarmee wisten we ons weer verzekerd van heel veel bezoekers", blikt de voorzitter van het jumelagecomité terug. Met Geert Groen en Barend Faber werd vier dagen lang continu reclame gemaakt voor de toeristische trekpleisters van Boxtel, waaronder oertijdmuseum De Groene Poort, kasteel Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek. ,,De museumfolder is duizenden keren uitgedeeld."

Het viel Witteveen op dat Boxtel nog geen begrip is in de regio Wittlich. ,,Maar als de mensen zien wat hier te beleven is, raken ze snel enthousiast. En als je ook nog eens vertelt dat het maar drie uurtjes rijden is, dan is de belangstelling gewekt." Ook burgemeester Mark Buijs en de wethouders Herman van Wanrooij en Peter van de Wiel bezochten de Wirtschaftswoche.