Samen met medewerkers van Brownies & Downies verrasten Nicole Jorna (links) en Menny Landman (midden) van Standby Thuiszorg alle aanwezigen met een cadeautje. (Foto: Gerard Schalkx).
Samen met medewerkers van Brownies & Downies verrasten Nicole Jorna (links) en Menny Landman (midden) van Standby Thuiszorg alle aanwezigen met een cadeautje. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

DAG VAN DE THUISZORG IN BOXTEL

Standby Thuiszorg lanceert uitleen-app

MARGO BARTELDS

In restaurant Molenwijk is dinsdagmiddag voor de zestiende keer de Dag van de Thuiszorg gevierd. Standby Thuiszorg trakteerde ruim honderd zelfstandige zorgverleners op een gezellige en vooral feestelijke middag waar het thema 'Verbinding' centraal stond. Op een ontspannen manier was er ruimte voor het ontmoeten van collega's in de zorg en de medewerkers van Standby Thuiszorg.

De zelfstandige zorgondernemers hebben tijdens de Dag van de Thuiszorg ervaringen uitgewisseld en zijn door Standby Thuiszorg bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de zorg en de rol die het Boxtelse bedrijf daarin kan betekenen.

Nieuw dit jaar was de presentatie van de zogeheten uitleen-app. Hiermee heeft de zorgverlener bij de cliënt direct alle informatie ter beschikking over alle noodzakelijke medische hulpmiddelen die via de uitleen beschikbaar zijn. In overleg met de cliënt kan dan direct een keuze gemaakt worden en een bestelling geplaatst worden.

Standby Thuiszorg en Medicura hebben deze app samen ontwikkeld. Hiermee kunnen de zelfstandige ondernemers in de zorg hun service naar de cliënt verder uitbreiden. ,,Een voordeel voor de zorgverlener, voor de cliënt én voor de firma Medicura. In alle opzichten een win-winsituatie", aldus Harry Custers die de app namens Medicura introduceerde en voor de zorgaanbieders activeerde.

ALTIJD KEUZE

Ruim zestien jaar geleden namen Menny Landman en Nicole Jorna het initiatief om zorg voor mensen die langduriger en/of intensieve zorg thuis nodig hebben op een andere manier te organiseren. Landman en Jorna geven aan dat mensen die zorg nodig hebben vooral zelf moeten kunnen kiezen hoe ze dat geregeld willen hebben.

,,Mensen hoeven zich niet afhankelijk te voelen van de zorgaanbieder. Er is altijd een keuze", benadrukt Jorna. ,,Via Standby Thuiszorg verlenen zelfstandige zorgondernemers verpleegkundige zorg bij mensen thuis. Dat is ánders georganiseerde hulp, maar zeker geen luxezorg", vult Landman aan.

KLIK

Standby Thuiszorg viert traditioneel op de vierde dinsdag van september de Dag van de Thuiszorg. De zzp'ers in de zorg worden dan door het Boxtelse bedrijf in het zonnetje gezet. Ruim honderd van de inmiddels ruim vijfhonderd bij Standby Thuiszorg aangesloten zelfstandige zorgondernemers waren aanwezig.

Karin Gogarn was een van de aanwezigen. Sinds 2000 is zij als zelfstandige aan het werk in de zorg. Vanaf 2009 werkt zij via Standby Thuiszorg. Enthousiast vertelt ze over de begeleiding en de organisatorische en administratieve ondersteuning. ,,Het is een heel bijzonder bureau", vertelt Gogarn. ,,Omdat ze precies weten wat de cliënt nodig heeft, is er ook bijna altijd een klik tussen mij en de cliënt."

Misjel van Rooij is een van de weinige mannelijke zorgverleners binnen Standby Thuiszorg. ,,Deze dagen zijn voor mij heel belangrijk", zegt hij. ,,Standby Thuiszorg houdt de veranderingen in de zorg goed bij en staan desnoods voor ons op de barricade. Als zelfstandige ben je alleen werkzaam. Daarom is het belangrijk om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren."