Leden van de VDDDB ruimen al vijf jaar zwerfvuil op in een deel van Boxtel-Oost. Ook het viaduct van het Duits Lijntje wordt regelmatig ontdaan van zwerfvuil. Op 10 oktober kan iedereen mee doen langs de noord/zuid-as.(Foto: VDDDB).
Leden van de VDDDB ruimen al vijf jaar zwerfvuil op in een deel van Boxtel-Oost. Ook het viaduct van het Duits Lijntje wordt regelmatig ontdaan van zwerfvuil. Op 10 oktober kan iedereen mee doen langs de noord/zuid-as.(Foto: VDDDB). Foto: Marc Cleutjens

VERENIGING BENADERT ZESHONDERD AANWONENDEN

Zwerfvuil rapen langs noord/zuid-as

Zwerfvuil prikken is meer dan je eigen woonomgeving schoon houden. Volgens de bestuursleden van Vereniging De Dommel Door Boxtel (VDDDB) stimuleert een regelmatige prikactie de onderlinge saamhorigheid in de buurt en wordt een belangrijk signaal aan andere burgers gegeven. Zaterdag 10 oktober gaat de vereniging vanaf 09.00 uur - verzamelen bij Texaco - aan de slag langs de hele noord/zuid-as in Boxtel.

Op uitnodiging van de initiatiefnemers van de Week van de Duurzaamheid doet de VDDDB mee aan de themaweek. ,,Wij zijn geen mensen die in een kraampje willen staan", licht voorzitter Theodoor van Leeuwen toe. ,,Wij zijn aanpakkers en dus gaan we met zoveel mogelijk bewoners van de noord/zuid-as zwerfvuil prikken."

Binnen enkele dagen ontvangt iedereen een uitnodiging om mee te doen. ,,Natuurlijk kiezen voor een weg die in het oog springt. Op zaterdagochtend ziet iedereen dat er massaal vuil geprikt wordt", zegt bestuurslid Ad van Gennip. ,,We hopen ook dat mensen het stokje overnemen. De VDDDB werkt langs de Dommel, de Eindhovenseweg en de Liempdseweg, anderen zouden elders het goede voorbeeld kunnen geven."

Dat regelmatig zwerfvuil opruimen effect heeft, weet de VDDDB als geen ander. ,,Toen we vijf jaar geleden begonnen, vulden we met gemak vijftig vuilniszakken. Nu komen we om de twee weken uit op amper vier stuks", aldus Van Leeuwen.