Afbeelding
Foto: Hans Verberk

hockeysters zetten limburgse ploeg nuth opzij met 3-0

Liempdse vechtlust zorgt voor zege

De vrouwen van Hockey Club Liempde (HCL) speelden zondag een thuiswedstrijd tegen Nuth. In dit duel hoopten de hockeysters de goede lijn van vorige week door te trekken. Dat lukte. De Limburgse ploeg werd verslagen met 3-0. Ook de hockeymannen sloten hun thuisduel winnend af.

Ook Nuth had de eerste competitiewedstrijd gewonnen en dus zou er een spannende wedstrijd op het programma staan. Na een opzwepende peptalk van coach Floris Teulings en een felle warming-up, klonk het fluitsignaal. In de beginfase van de wedstrijd werd door Liempde veel druk gezet. De verdedigers zorgden voor diepe passes naar voren, maar helaas verdwenen deze te vaak over de achterlijn.

Toch werd er fanatiek gespeeld. Coach Teulings omschreef de Liempdse ploeg als 'gretig'. Ondanks het sterke spel van Liempde in de eerste helft waarbij counters van Nuth goed onschadelijk gemaakt werden op het middenveld, bleef een doelpunt uit.

In de rust werd nogmaals de tactiek besproken. Het spel was goed, maar er moesten geen schakels overgeslagen worden. De conclusie was: 'doorgaan, dan vallen de goals vanzelf'. Met dit in het achterhoofd begonnen de Liempdse dames vol zelfvertrouwen aan de tweede helft.

Vrij snel werd een aanval via Beer Janssens en Fleur Schoenmakers omgezet in een gevaarlijke kans voor Liempde. Al werd het schot van Moniek Saris nog gekeerd door de keepster van Nuth, de rebound werd door Schoenmakers verzilverd: 1-0. Nadat de bal terug in het spel was, wist Liempde het aanvallende spel door te voeren. Goede kansen werden gecreëerd en een strafcorner werd geforceerd. Maar een tweede doelpunt viel niet en Nuth kon iets gevaarlijker worden.

De Liempdse hockeysters liepen te veel en wilden te graag, dat zorgde voor een dipje. Na ongeveer tien minuten wist Liempde zich te herpakken en vanuit een scherp schot van Schoenmakers tikte Jonne van de Meulengraaf de bal het doel in: 2-0.

Het spel van Liempde werd vervolgens minder sterk dan in het begin van de tweede helft maar toch werd er hard gevochten en fel gespeeld. Nuth werd iets gevaarlijker, maar de vechtlust van HCL resulteert toch in een goal voor de Liempdse vrouwen. Saris schreef de derde treffer op haar naam met een fraai schot op goal.

Nuth forceerde nog een aantal strafcorners, maar na goede reddingen van invalkeepster Loes Vos, wat bijna haar enige balcontact was deze wedstrijd, en lijnstop Manon Wagner, bleef het Liempdse doel schoon.

HCL won dus ook de tweede wedstrijd en kan weer drie punten bijschrijven. Zondag 27 september staat om 12.30 uur een uitwedstrijd tegen Hockeer uit het Limburgse Cadier en Keer op het programma.

horst

De hockeymannen speelden zondag in sportpark De Bolakkers tegen Horst. De Limburgse tegenstander verloor het eerste duel en was gebrand op de overwinning. De Liempdse hockeyers wonnen echter met ruime cijfers: 4-2.

FOTO BOVEN: Hockey Club Liempde beleefde zondag een prima dag. Zowel het vrouwen- als mannenteam sloot het tweede competitieduel winnend af. (Foto: Albert Stolwijk).


BBO Volley

Uitslagen dinsdag 22 september

EERSTE KLASSE

Xieoe/Leermakers - Burned Volleybal        3-0

Meubelidee - Fassbender auto's        1-2

Rabou - 2e Glas: DaNie        2-1

Discovloerboxtel - Vanderlande        2-1

TWEEDE KLASSE

The Brain Quizzen - Van Oirschot        3-0

Hoppenbrouwers Elektro - Arie's        3-0

Dinercafé Knus - FireBalls        1-2

Van Olphen - NulVier        0-3

DERDE KLASSE

Hart van Boxtel - Baril Coatings        2-1

Gemeente Boxtel - VC Swinta        3-0

HashtagMedia - Unlimited        2-1

Als Voorheen - Brabant Sports        2-1

VIERDE KLASSE

Becoloth - Effe Tikke        0-3

De Braken - Le Temps Perdu        3-0

Solartricity - Arteway        2-1

Magic X - Bonyxblok        3-0

Programma dinsdag 29 september

EERSTE KLASSE

2e Glas: DaNie - Discovloerboxtel        19.30

Rabou - Vanderlande        20.30

Xieoe/Leermakers - Fassbender auto's        21.30

FAC Hypotheken - Burned Volleybal        22.30

TWEEDE KLASSE

Fireballs - Van Olphen        19.30

Dinercafé Knus - NulVier        20.30

The Brain quizzen - Arie's        21.30

Oude Ballen - Van Oirschot RVS        22.30

DERDE KLASSE

Swinta - Als Voorheen        19.30

Hart van Boxtel - Brabant Sports        20.30

Gemeente Boxtel - Unlimited        21.30

HashtagMedia - Baril Coatings        22.30

VIERDE KLASSE

Arteway - Magic X        19.30

Consense of Solartricity - Bonyxblok        20.30

Becoloth - Le Temps Perdu        21.30

Clic Visuals - Effe Tikke        22.30

Zaalwacht

Fireballs        opbouwen 19.25

Van Oirschot RVS        afbreken 23.25


Liempdse golftitels

De strijd om Liempds golfkampioenschap is vorige maand gewonnen door Aimé de Windt (mannen) en Doris van de Wiel (vrouwen). Zij ontvingen de Bronzen Golfer, de wisseltrofee die werd gemaakt door wijlen Willemine van Laarhoven. De stableford-wedstrijd werd een prooi voor Filipe van den Borne en Annelies Caarls. De langste afslag was voor Bert Beekmans; de neary voor Gidi Kroonen en Martin Pol. Aan de wedstrijd op de golfbaan Midden-Brabant in Esbeek deden 33 deelnemers mee.

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 19 september

Heva Auto's - Goossens Advies        4-4

Fysio De Dommel - Tahadi        4-2

Vouwwagenspec. - Dongen/v.d. Wiel        6-1

Filipe Mode - Team Elizabeth        3-3

Laansma Tuinen - Kwalitaria Strik        1-4

Corfu - Jilesen        2-4

Programma zaterdag 26 september

Langenberg - Feestcafé De Nozem        17.00

Tahadi - X2COM        17.45

Vouwwagensp. - Laansma Tuinen        18.30

Pika B./'t Geveltje - Dongen/v.d. Wiel        19.15

Hart van Boxtel - Kwalitaria Strik        20.00

Le Temps Perdu - C.J. v.d. Sande        20.45

Uitslagen maandag 21 september

Markzicht Boxtel - Rijschool Gestel        6-3

Plein 2 - Café Markzicht        4-2

Verbeij/Hanekroot - Celdex        1-2

FC Blokfit - Green Team        3-3

Scheutjens - Hart van Boxtel        3-4

Programma maandag 28 september

Van Stekelenburg - Faes        19.00

Termeer Support - v.d. Heijden        19.45

Vinyl en Tapijt - Comsche Hoeve        20.30

Groen als Gras - Vermeer Risicob.        21.15

Rolstoeltennis Thadia

Stichting Rolstoeltennis Thadia houdt zondag 27 september het jaarlijkse Integratie Tennis Toernooi voor rollers en lopers in het tennispark aan de Eikenlaan 3 in Sint-Michielsgestel. Het toernooi wordt gecombineerd met een open dag voor nieuwkomers. Zij kunnen gebruikmaken van materialen die de club beschikbaar stelt. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Thadia is ook actief in sporthal De Braken in Boxtel.

Schoolvoetbal Oostdag

Tijdens de Boxtel Oost Dag wordt zondag 27 september tussen 11.00 en 14.00 uur op het terrein tussen winkelcentrum Oosterhof en appartementencomplex Princenlant een toernooi gehouden voor leerlingen van de basisscholen De Beemden, De Hobbendonken, De Vorsenpoel en De Spelelier. Dat gebeurt op een voetbalveld met opblaasbare boarding en doeltjes. Meisjes en jongens van de groepen 6, 7 en 8 vormen samen een team. Na afloop kan er 'vrij' gevoetbald worden.