TAFELTENNISSERS OP TWEEDE PLEK IN KLASSEMENT

Taverbo ruim langs Never Despair

Het eerste mannenteam van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft de goede seizoensstart van vorige week een vervolg gegeven. Thuis tegen Never Despair hadden de Boxtelaren het slechts bij vlagen lastig. Het duel eindigde in 8-2. Ook het eerste jeugdteam sloeg een belangrijke slag. In eigen huis werd Valkenswaard met 7-3 opzij gezet.

De start was voor Taverbo/Sabo 1 en de ploeg pakte al snel een 2-0 voorsprong tegen Never Despair. Daarna ging het even niet vanzelf voor de Boxtelaren. Gijs Klop verloor nipt zijn eerste partij van de dag en ook in het dubbelspel ging het gelijk op. Toen Teun Vlaminckx en Michel Sperling deze partij er in extremis alsnog uit wisten te slepen, zorgde dat voor een boost aan Boxtelse zijde.

Tegelijkertijd leek Never Despair het geloof in een goed resultaat kwijt te zijn geraakt. De Bosschenaren wisten hierna nog slechts één partijtje te winnen. Vlaminckx en Sperling bleven ook in hun enkelspelen ongeslagen. Klop boekte één overwinning.

Na twee speelronden neemt Taverbo/Sabo op de ranglijst nu de tweede plaats in, slechts één puntje achter koploper ODT uit Roosendaal, dat met 6-4 te sterk was voor het Tilburgse Irene. Laatstgenoemde ploeg is komend weekend de volgende horde voor de Boxtelse formatie.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo mocht zich na één speelronde koploper noemen in de derde klasse junioren. Zaterdag kwam de nummer twee, Artisan uit Valkenswaard, op bezoek. De Boxtelaren kwamen uitstekend voor de dag en lieten duidelijk merken dat zij dit seizoen voor het kampioenschap gaan. Dani de Rooij en Sjoerd van Heerebeek wonnen al hun partijen en hielden samen ook de punten van de dubbel in Boxtel. Remco Rooijakkers kende een mindere dag maar dat maakte de teamprestatie er niet minder om: 7-3. Met 15 punten uit twee wedstrijden staat de ploeg nog steeds op de eerste plaats in de ranglijst, op de voet gevolgd door Stiphout, de tegenstander waar Taverbo zaterdag te gast is.

Voor het tweede jeugdteam verloopt de competitie tot nu toe moeizaam. Alleen Rick van der Schoot en Lars Strik wisten tegen Hooghei uit Vlijmen ieder een partij om te zetten in wist. De ploeg incasseerde een zwaar verlies: 2-8. Ook het derde jeugdteam kwam niet tot winst. Het duel tegen Rally uit Wijk en Aalburg eindigde in 1-9.

UITSLAGEN

SENIOREN

Taverbo/Sabo 1 - Never Despair        8-2

Taverbo/Sabo 2 - Never Despair        7-3

Taverbo/Sabo 4 - Unicum        5-5

Taverbo/Sabo 5 - Schijndel        4-6

Hooghei - Taverbo/Sabo 6        9-1

Geenhoven - Taverbo/Sabo 7        3-7

Veldhoven - Taverbo/Sabo 8        5-5

Unicum - Taverbo/Sabo 9        5-5

ROTAC '82 - Taverbo/Sabo 10        4-6

JEUGD

Taverbo/Sabo 1 - Artisan        7-3

Taverbo/Sabo 2 - Hooghei        2-8

Taverbo/Sabo 3 - Rally        1-9


Taverbo/Sabo 2

eerste koploper

in de BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) waren op de eerste speeldag al enkele verrassingen te noteren. Taverbo 1, de kampioen van vorig seizoen, moest onverwachts drie punten inleveren tegen De Dommel. Het tweede team van Taverbo nam de koppositie.

Een resolute 10-0 zege op het team van de Firma Fotografie (voorheen Cornuiten) was ruim voldoende voor Taverbo/Sabo 2 om de lijst aan te voeren. Voor Stef Schellekens en zijn teamgenoten Henk en Nick van de Laak was er geen houden aan tegen Mari van Dijk, Hans Fonken en Lothar Groth.

Uitslagen maandag 21 september

De Dommel - Taverbo/Sabo 1        3-7

Firma Fotografie - Taverbo/Sabo 2        0-10

Grand café Rembrandt - Taverbo/Sabo 3        5-5

Bat Boys - Taverbo/Sabo 4        5-5

Programma maandag 28 september

Rotsvast - Taverbo/Sabo 2

De Dommel - Taverbo/Sabo 3

Firma Fotografie - Taverbo/Sabo 4

Bat Boys - Sabo Boxtel