Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

ARBEIDSINSPECTIE VERRICHT ONDERZOEK OP BOERENERF

Dode na bedrijfsongeval met silo

Bij een ernstig bedrijfsongeval op een boerenbedrijf aan de Savendonksestraat in Boxtel is maandagmiddag een man om het leven gekomen; het betrof de bestuurder van een vrachtwagen die veevoer kwam afleveren. Hij kwam onder een omgevallen silo terecht. Hulpdiensten rukten kort voor één uur massaal uit voor het incident.

Maandag werd de brandweer in Boxtel aan het begin van de middag gealarmeerd voor het ongeval. In korte tijd werd opgeschaald en kwamen tal van hulpdiensten naar het boerenerf, waar een silo door nog onbekende oorzaak was omgevallen. Het slachtoffer raakte bekneld onder de opslagtank voor diervoeder.

Volgens een woordvoerder van de politie moet onderzoek aantonen waardoor de silo is omgevallen en hoe het slachtoffer eronder terecht kon komen. Ook de inspectie van het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is ingeschakeld om de toedracht van dit bedrijfsongeval te onderzoeken.

Een woordvoerster van de Inspectie SZW meldde daags na het incident dat het slachtoffer op slag werd gedood toen de silo op hem viel. ,,Hoe dat kon gebeuren gaan we onderzoeken en dat kan enkele weken duren", zo meldde ze. Over de leeftijd en identiteit van het slachtoffer worden door de inspectie geen mededelingen gedaan. ,,We richten ons tijdens het onderzoek vooral op de werkplek van het slachtoffer. De man was achter de vrachtwagen aan het werk toen de silo omviel."

Vanwege het uitgebreide onderzoek dat op het boerenerf werd verricht, duurde het tot omstreeks vijf uur 's middags alvorens het slachtoffer geborgen kon worden. Volgens de Inspectie SZW krijgen bewoners en omstanders die eventueel getuige zijn geweest van het bedrijfsongeval professionele hulp aangeboden.

FOTO BOVEN: Zicht op het boerenerf aan de Savendonksestraat in Boxtel. Brandweerlieden zijn bezig met een hulpactie. (Foto: Gerard Schalkx).


OFFICIËLE PRESENTATIE TIJDENS HERFSTFAIR

Boekje bundelt veertig horecazaken in centrum

Het centrum van Boxtel telt ruim veertig horecabedrijven en die worden allemaal belicht in een nieuw boekwerkje dat op de Herfstfair officieel wordt gepresenteerd. De uitgave is een initiatief van Beleef Boxtel, Centrummanagement en de Ondernemersvereniging Centrum Boxtel.

Na het benoemen van tien parels die bijdragen aan de toeristische en recreatieve kracht van Boxtel, worden momenteel tal van initiatieven genomen om deze blikvangers extra in de schijnwerpers te zetten. Zo worden in de Sint-Petrusbasiliek voortaan elke zaterdag rondleidingen verzorgd; belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden bij de VVV aan de Markt in Boxtel.

Nieuw is ook het boekje Bourgondisch Boxtel. ,,Tijdens het samenstellen van de Parels van Boxtel is duidelijk geworden dat het centrum van Boxtel rijk is aan gevarieerde horecazaken en dat dit een van de belangrijkste trekkers is, zowel voor de eigen inwoners als bezoekers", licht Marieke Maas van Beleef Boxtel toe. ,,Een optelsom leert dat alleen al in het centrum ruim veertig horecabedrijven zitten, variërend van restaurants en cafetaria's tot lunchcafés en lunchrooms. Al die bedrijven staan nu opgesomd in een boekwerkje." Ook het onlangs geopende restaurant De Rechter in Villa Het Hof is nog opgenomen.

handzaam

Alle horecazaken zijn in beeld gebracht door fotograaf Cheryll van Weert, de teksten zijn verzorgd door Willemijn Wijdenes. Voor de vormgeving tekende Link Ontwerpers waarmee het volgens Maas een puur Boxtelse productie is geworden. Het project werd gecoördineerd door Marloes van de Wetering van Beleef Boxtel, ook de wethouders Peter van de Wiel en Eric van den Broek waren betrokken bij de totstandkoming. ,,Het boekje is klein en uitvouwbaar en laat in één oogopslag zien hoe groot en gevarieerd het aanbod in Boxtel is", stelt Maas. ,,Naast de foto en de tekst vind je er contactgegevens, openingstijden en een verwijzing naar de website. Omdat het een heel handzaam boekwerkje is, kun je het altijd meenemen."

Bourgondisch Boxtel wordt zondag 4 oktober officieel gepresenteerd op de Herfstfair. Die dag zijn er tal van culturele én culinaire activiteiten in het centrum van Boxtel.


Onbeperkt tapas eten

bij De Zeven Dwergen

De Zeven Dwergen, het pannenkoekenhuis dat in februari opende aan de Van Beekstraat in de wijk Selissenwal, introduceerde onlangs iets nieuws. Mensen kunnen iedere tweede en vierde zaterdag van de maand terecht in het restaurant voor een tapasarrangement. Zaterdag 26 september wordt de tweede keer.

Pannenkoeken, soepen, spiesjes, hamburgers, frietjes en ijs. Alle gerechten die op de menukaart van De Zeven Dwergen staan, zijn tweemaal per maand te bestellen in 'tapasvorm'. ,,Bezoekers krijgen dan kleinere porties. Ze kunnen tegen een vaste prijs onbeperkt allerlei gerechtjes

Economie

uitproberen", legt eigenaar Jack van Hal uit. ,,Op de tweede en vierde zaterdag in de maand kunnen mensen alleen gebruikmaken van het tapasarrangement. Het leuke is dat dit avondvullend is. Je zit gezellig een avond aan tafel met mensen."

Reserveren voor de nieuwste service van De Zeven Dwergen is mogelijk via telefoonnummer (0411) 67 31 07. Meer informatie: www.pannenkoekenhuis-boxtel.com.