VROUW VERDACHT VAN DRIE AUTOBRANDEN

Boxtelse pyromaan in december voor rechter

MARC CLEUTJENS

De vrouw die verdacht wordt van een reeks autobranden in Boxtel moet zich in december verantwoorden voor de rechter. Dat werd deze week duidelijk tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank van 's-Hertogenbosch. Het onderzoek is volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie nog niet afgerond.

Boxtel werd begin juni opgeschrikt door meer dan tien autobranden en pogingen tot brandstichting. Al snel werd duidelijk dat dit het werk zou kunnen zijn van een pyromaan. Uiteindelijk slaagde de politie erin om op basis van tips en recherchewerk de vrouw in het vizier te krijgen. De 35-jarige inwoonster van Boxtel werd in haar woning aangehouden en zit sindsdien in voorlopige hechtenis.
Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie is het onderzoek naar de autobranden nog niet afgerond, maar is het klip en klaar dat de verdachte


Warme maaltijden

voor ouderen in

De Kloosterhof

Dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde biedt ouderen met ingang van maandag 5 oktober gelegenheid om vijf dagen per week te genieten van een warme maaltijd. Het eten wordt geserveerd in een vernieuwde eetzaal.

De maaltijdvoorziening in het dienstencentrum bestaat nu twee jaar en is een succes. Veel ouderen vinden het prettig om samen te eten. Dat bevordert de eetlust maar ook het onderling contact, zo zegt de Stichting Belangenbehartiging voor Ouderen in Liempde.

Wie kiest voor een warme maaltijd in De Kloosterhof, betaalt 7,95 euro per driegangenmenu. Ouderen kunnen vanaf 5 oktober vijf dagen in De Kloosterhof terecht.

Wie gebruik wil maken van een gratis taxivoorziening, kan vooraf contact opnemen met Joke van Haaren, telefoon (0411) 63 34 11.

betrokken is geweest bij minstens drie brandstichtingen. Ze zou daarbij gebruik gemaakt hebben van aanmaakblokjes. Tijdens de pro forma-zitting werd duidelijk dat de vrouw ontkent bij de branden betrokken te zijn geweest.

Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is onduidelijk of bewijs kan worden gevonden voor haar betrokkenheid bij de andere autobranden. Het Openbaar Ministerie wil hier niet op vooruitlopen. Totdat de zaak inhoudelijk wordt behandeld op 15 december, blijft de vrouw achter de tralies. Er is geen verzoek ingediend om haar vervroegd vrij te laten.

De eerste autobrand vond plaats op het parkeerterrein van de voormalige Heilig Hartkerk. Daarna vlogen auto's in brand in verschillende straten in de wijk Breukelen. Verder werd brand gesticht in enkele straten in het centrum en Oost.

De acties van de pyromaan leidden tot grote onrust in Boxtel. De gemeente opende een inlooppunt in Sint-Ursula waar inwoners terecht konden voor vragen en tips. Kort daarna werd de verdachte aangehouden.


Vogelmarkt

De Liempdse vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 26 september van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt aan de Heidezoom. Op het terrein van handboogvereniging L'Union kan het publiek huisdieren kopen, met uitzondering van sierpluimvee, loopvogels en postduiven. De toegang bedraagt 1,50 euro, kinderen het gratis entree.