initiatief oranje fonds beleeft 10e editie

Boxtel en Esch volop actief tijdens Burendag

Het Oranje Fonds heeft als doel contacten en verbindingen te leggen tussen groepen mensen, waardoor de organisatie allerlei sociale initiatieven steunt. Zo wordt sinds tien jaar Burendag georganiseerd, waarvoor buurten allerlei plannen konden indienen voor activiteiten op 25, 26 of 27 september voor een financiële bijdrage van het Oranje Fonds. Ook in Boxtel vinden komend weekeinde allerlei activiteiten plaats.

In de wijk Selissenwal gaan buurtbewoners aan de slag om de omgeving nabij de vijver tussen appartementencomplexen Ridder en Rentmeester op te schonen. Een dag later wordt in het park Dommellandje aan de Tijvert pompoensoep geserveerd.

burenborrel

De organisaties Cello, Het Rode Kruis afdeling Boxtel-Liempde, Tiga Health & Beauty en kindercentrum Kindertuin vinden Burendag een mooie gelegenheid om de buurt uit te nodigen voor kennismaking met elkaar. Bewoners die in de Jan Kruijsenstraat, Molenstraat, Prins Bernhardstraat en Pierre Janssenstraat wonen, zijn zaterdag 26 september tussen 10.00 en 13.00 uur welkom bij de eerdergenoemde organisaties voor een hapje en drankje. Vervolgens wordt van 13.00 tot 14.00 uur een Burenborrel gehouden voor alle buurtbewoners.

Bewoners aan het Ronduutje zijn zaterdag 26 september in de weer om de buurt 'winterklaar' te maken, terwijl buurtvereniging Onder de Toren net als vorig jaar aan de slag gaat in het processiepark op Duinendaal.

MOESCHTUIN

Net als vorig jaar kunnen mensen tijdens Burendag ook weer terecht in de Moeschtuin in Esch. Het publiek kan zaterdag 26 september tussen 10.00 en 14.00 uur terecht in de samentuin aan de Witvensedijk 2f, waar een groep mensen tuiniert en oogst op een stuk grond op het terrein van hovenier Jos Timmermans. Daar wordt iedereen welkom geheten met lekkers en koffie en thee. Kinderen mogen helpen om bijenhotels te knutselen en te versieren. Ook wordt die dag de tuin nóg meer bij- en vlindervriendelijk gemaakt door het planten van fruitbomen- en struikjes.

Bewoners aan De Venakker in Esch gaan een dag later, op zondag 27 september, aan de slag met zwerfvuil ruimen, terwijl de speelplaats van de Sint-Willibrordusschool op vrijdag 25 september tussen 12.00 en 15.00 uur wordt opgeknapt.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de regio op www.burendag.nl.

Boxtel

Dansen bij De Rots

In gemeenschapshuis De Rots wordt zaterdag 3 oktober van 20.00 tot 00.30 uur een dansavond gehouden. De muziek wordt verzorgd door deejay Harry. De entree kost 2,50 euro, inclusief hapjes.