AANMELDINGEN STROMEN BINNEN BIJ ORGANISATOREN

Boxtel loopt warm voor tweede Bokselse Kwis

De belangstelling voor de tweede editie van de Bokselse Kwis is ook dit jaar groot. De dorpsquiz wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 november en heeft nu al een deelnemersveld dat bestaat uit ruim twintig teams. Groepen die willen meedoen, kunnen zich nog steeds inschrijven; alle teams strijden voor de hoogste eer én een zelfgekozen Boxtels goed doel.

De organisatie van de Bokselse Kwis is dit jaar in handen van Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. De vragen worden gebundeld in een vragenboek dat de teamcaptains op 7 november om klokslag 18.00 uur kunnen ophalen bij restaurant En Garde! aan de Markt. Als de klok van de Sint-Petrustoren diezelfde avond elf keer slaat, moeten de antwoorden zijn ingeleverd. Wie te laat komt, wordt gediskwalificeerd.

Teams dienen volgens de drie organisatoren beslist een flink aantal deelnemers te hebben. Ideaal is een team van tien tot vijftien deelnemers, die niet alleen op een zelf te kiezen hoofdkwartier aan de slag gaan. Enkele teamspelers dienen ook bereid te zijn vragen op locatie ergens in Boxtel te beantwoorden. Waar die vragen worden gesteld, wordt vooraf niet bekendgemaakt.

DRIE GELDPRIJZEN

De organisatoren stellen drie geldprijzen ter beschikking voor de teams die de meeste punten scoren. De prijzen moeten geheel besteed worden aan een vooraf op te geven Boxtels goed doel. Landelijke goede doelen mogen niet aangewezen worden; wel kan gekozen worden voor plaatselijke verenigingen, clubs of stichtingen die zich inzetten voor bijvoorbeeld jeugd- en jongerenwerk, sport of maatschappelijke zaken.

Teams die willen meedoen aan de Bokselse Kwis, kunnen zich inschrijven via de website (www.debokstelsekwis.nl) of een e-mail sturen naar debokselsekwis@gmail.com. Deelname kost 25 euro per team. Vermeld bij de inschrijving de naam van het team en de captain, het adres van het hoofdkwartier, telefoonnummer, e-mailadres en het goede doel waarvoor gespeeld wordt.

HINTS

Via de Facebookpagina van de Bokselse Kwis worden al regelmatig hints gepresenteerd. Deelnemers wordt geadviseerd deze goed te onthouden; ze kunnen van pas komen bij de beantwoording van de vragen die op 7 november worden opgenomen in het vragenboek.

De populariteit van quizzen is ook in de regio Boxtel groot. Komend weekeinde wordt in Esch een dorpsquiz gehouden, die samenvalt met het jubileum van blaaskapel De Knoestjes. Later volgen dorpsquizzen in Lennisheuvel, waar op 9 oktober de Lennisquizzz wordt gehouden, en Liempde dat op 6 november in het teken staat van de Durpskwis. Maandelijks organiseren Marc de Laat en Kiske de Leest van The Brain quizzen in partycentre Denziz.


Dierendag in Boxtel

De Kinderboerderij aan het Apollopad staat zondag 4 oktober stil bij Werelddierendag en gaat de dieren extra verwennen. Tussen 14.00 en 16.00 zijn kinderen welkom om mee te helpen om lekkere en gezonde traktaties te maken en deze uit te delen. Deelname is gratis.