HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 26e zondag door het jaar met als motto: 'Goed doen omdat het goed is'. De Heer geeft ons vandaag een les. Hij houdt ons voor dat hoe veel goeds we ook doen in zijn Naam, wij niet het alleenrecht hebben op goede daden. Hij vraagt ons open te staan voor het goede in de ander, ook al behoort die tot een andere kudde als de onze. Ja, Hij benadrukt dat wij beter naar ons eigen leven kunnen kijken, en zien of we zelf wel zo heilig zijn als we denken te zijn.

* Liturgische kalender. Zondag 27 september: gedachtenis van heilige Vincentius de Paul. Dinsdag 29 september: feest van heilige Michaël, Gabriël en Rafaël, aartsengelen. Woensdag 30 september: gedachtenis heilige Hiëronymus, priester en kerkleraar. Donderdag 1 oktober: gedachtenis van de heilige Theresia van het Kind Jezus. Vrijdag 2 oktober: gedachtenis heilige engelbewaarders.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Vredesweek. Jaarlijks wordt in de derde week van september, dit jaar van 19 tot en met 27 september, aandacht besteed aan de vrede.

* Pax. De vredesbeweging Pax probeert de aandacht voor oorlog en vrede levend te houden, mensen daarover met elkaar in gesprek te brengen en ook politiek verantwoordelijken te benaderen. Dit weekend staat de grote offerbus in de kerk, waarin men een bijdrage kan geven om het werk van Pax te steunen.

* Uit de agenda. Zaterdag 26 september 15.30: Komenzie, koetshuis Duinendaal. Maandag 28 september 19.00: werkgroep avondwake, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 30 september 20.00: contactberaad, pastoraal centrum Duinendaal; Donderdag 1 oktober 20.00: algemene bestuursvergadering, pastoraal centrum Duinendaal; 21.00: bestuursvergadering Sint-Petruskoor, pastoraal centrum Duinendaal.

* Collecte. De collecte voor Nationale Ziekendag voor het ziekenwerk in de parochie heeft 292,69 euro opgebracht.

* Rozenkransmaand. Voor aanvang van de viering in de kerk zal elke ochtend om 08.30 vanwege de oktobermaand het rozenhoedje worden gebeden.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Zondag 27 september worden in de Sint-Petrusbasiliek Zoë de Bresser en Sebastian Gawlowski gedoopt. Wij bidden dat zij veel kracht mogen vinden in ons christelijk geloof.

* Eerste communievoorbereiding. Dinsdag 29 september informatieavond voor de ouders van de communicanten van basisschool De Beemden, Sint-Petrus en De Spelelier. Deze ouderavond vindt plaats bij De Beemden en begint om 20.00.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Brevis K.V.49 van W.A. Mozart.

* Orgelprogramma. Guilmant: Preludio; Zelenski: Andantino; Guilmant: Adagio; Zelenski: Allegro maestoso.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 intenties voor Martinus Verhagen en Cornelia Verhagen- v. Rulo; Sjan Valks (mgd); overl. ouders Van der Steen- v.d. Heuvel (mgd).

ZONDAG 09.00 intenties voor Riet v.d. Loo- v.d. Aker (jgt). 10.30 An Verhagen- v. Meersbergen (mgd); Annie Vos- v.d. Vleuten (mgd); Leo Berkelmans (mgd); Ties Mathijssen (mgd); P. v.d. Meijden; Johanne Peijnenburg- v.d. Boer; uit dankbaarheid; Renze de Waal; Wim Aarns; Ad Langerwerf en overl. fam. Langerwerf-Verhoeven.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Voor alle parochianen.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Voor alle overleden families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor mw. Van de Sande-Vissers (jgt).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek kapelaan G. de Jong. Intenties voor Jo Smulders; Ties Spierings (trouwdag); Leon Muller; Harrie Oerlemans (jgt); ouders Heuvelmans.

ZONDAG 10.00 voorganger en preek kapelaan G. de Jong. Intenties voor Frans de Wert (mgd); Hendrikus en Adriana v.d. Anker-Slijters (gef.jgt); overl. fam. Dobbelsteen en Schellekens; uit dankbaarheid.

MAANDAG 10.00 heilige mis, voorafgegaan om 09.30 door het rozenkransgebed.

DONDERDAG 10.00 heilige mis, voorafgegaan om 09.30 door aanbidding.

MEDEDELINGEN

* Gebed. God, Gij toont uw grootheid vooral als Gij ons genadig zijt en barmhartigheid bewijst. Schenk ons voortdurend uw genade op de weg naar het beloofde geluk, om eenmaal uw Koninkrijk te mogen binnengaan. Door onze Heer.

* Koorzang. Het kerkkoor Cantate Domino en het Liempds Gemengd zangkoor luisteren de hoogmis van komende zondag op in verband met een viering uit dankbaarheid.

* Weekvieringen op maandag en donderdag. Sinds 1 september zijn de weekvieringen voortaan op maandag en donderdag om 10.00. De viering op maandag wordt om 09.30 voorafgegaan door het rozenkransgebed. Op donderdag is er om 09.30 aanbidding.

* Welkom. Op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 is men welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het pastoraal centrum.

* Opgave misintenties. Om er zeker van te zijn dat opgegeven misintenties ook tijdig worden vermeld in Brabants Centrum, wordt aangeraden deze tenminste veertien dagen voor aanvang van de gewenste dag op te geven. De laatste tijd krijgt de parochie intenties voor het weekend vaak nog enkele dagen voor de gewenste datum binnen. Het komt dan voor dat de intentie niet wordt vermeld - of nog vervelender - gelezen.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Na de viering is er voor iedereen koffie of thee achter in de kerk. Intenties voor Kees en Adriana Vermeer-Vissers; Kees Nooren; Christianne Nooren; bijzondere intentie; overl. fam. Van den Boom-Berendse; Nelly Ceelen-Dekkers.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 29 september 13.15-15.15 bijeenkomst 'Samen buurten over zorg' in gemeenschaphuis Orion. Woensdag 30 september: vergadering werkgroep toekomst in verband met Theresiadag. Vrijdag 2 oktober 09.30 eucharistieviering voor leden en overleden leden van de KBO. Na afloop is er koffie en thee in De Uitwijk. Zondag 4 oktober 10.30 Theresiadag. Eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor en Lencante. Verder wordt de viering opgeluisterd door de fanfare. Zondag 4 oktober: doop Jur v.d. Braak.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Intenties voor overleden ouders Van der Meijden-Schoenmakers; Harrie v.d. Meijden; Bertus v.d. Struijk (mgd); Marinus v. Hommel en Cornelia Bergman; Mien Willems- v.d. Broek- v.d. Zande (verj); overl. fam. Van Gerven-Langenhuizen; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Collecte Vredesweek. Na afloop van de viering van zaterdag 26 september wordt achter in de kerk gecollecteerd voor het vredeswerk. De opbrengst van de collecte voor de vluchtelingen was 108,55 euro.

* Overleden. In de parochie is afscheid genomen van Jan v.d. Bersselaar, Corry van Veen-Pijn, Laura Wanders- v. Kol en Adri van Hommel. Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Elly v. Beurden-Wolke; Janus Bergman (verj); Harco v. Kempen; Theo en Marietje Versantvoort-Geerts; Jan v. Kessel; Annie v. Kessel- v. Stiphout; Petra v.d. Pasch; Jan Wijdeven; uit dankbaarheid.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

PAROCHIEBERICHTEN

* Heilige aartsengelen. Michaël, Gabriël en Rafaël. In de heilige Schrift worden met deze drie namen Engelen aangeduid die door God belast werden met een bijzondere opdracht met betrekking tot het heil van de mensen. In het christelijk spraakgebruik worden zij daarom van oudsher Aartsengelen genoemd. Eeuwenlang werd op 29 september de inwijding herdacht van de basiliek van de heilige Michaël aan de Via Salaria buiten Rome. In deze viering heeft men vaak ook de andere engelen opgenomen. Aangezien de heilige engelbewaarders een afzonderlijke gedenkdag hebben, beperkt de viering van 29 september zich thans tot de drie aartsengelen.

* Bidden van het rozenhoedje. Elke dinsdag en donderdag wordt in oktober om 19.00 het rozenhoedje gebeden.

PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 kerkdienst door ds. H. Blankespoor uit Den Haag. Organist is Hans v.d. Haagen.

MEDEDELINGEN

* Liedboek. Van 09.45-10.00 instuderen van het lied van de maand uit het Nieuwe Liedboek.

* Houdbare Noten. Op 1 oktober om 20.15 is er in de kerk een concertlezing door Eric Schoones over 'Houdbare Noten'. Cirkels van muziek en duurzaamheid, een voorproefje van de Week van de Duurzaamheid, een concertlezing over recycling in de muziek en in de economie. De toegangsprijs is tien euro. Omdat Eric Schoones de concertlezing geheel belangeloos verzorgt, zal de opbrengst worden gebruikt voor de aanschaf van een piano voor de kerk.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Kindertheater Stapelen

Kinderen van 6 tot 12 jaar werken onder leiding van Hetty van Beek vier donderdagmiddagen op rij aan de eigen voorstelling in de ridderzaal van kasteel Stapelen. Het resultaat daarvan is donderdag 15 oktober vanaf 17.15 uur te zien op diezelfde locatie.

Katholiek Vrouwengilde

Het Katholieke Vrouwengilde (KVG) Boxtel organiseert donderdag 1 oktober in de ridderzaal van kasteel Stapelen een lezing. Liesbeth Franssen van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven vertelt over dit ziekenhuis, dat het enige in Nederland is die uitsluitend aandoeningen aan de borst behandelt. De lezing gaat om 10.00 uur van start.