Randy Stuurman, man van de wedstrijd in het duel met Vessem, scoorde tweemaal tijdens de laatste twee duels in de vierde klasse. (Foto: DVG). Foto: DVG

LIEMPDENAREN KLIMMEN NAAR VIERDE PLEK OP RANGLIJST

DVG klopt Pusphaira en Vessem

DVG heeft in een dubbele speelronde goede zaken gedaan. In de openingsfase van de competitie konden na zeges op Pusphaira (donderdag) en Vessem (zondag) zes punten worden bijgeschreven waarmee de rood-gelen naar de vierde plaats van de ranglijst zijn opgestoomd. Zondag 27 september wacht de thuiswedstrijd tegen DEES.

Thuis in sportpark De Roode Bleek werden tegen Pusphaira de eerste thuispunten gepakt en werden de studenten uit Eindhoven met 3-1 teruggewezen. De ontmoeting stond al te boek als een sleutelduel omdat DVG na een nederlaag zou afzakken naar de lagere regionen. Winst zou een plek in de middenmoot opleveren.

Pusphaira opende sterk en doelman Sander van Heeswijk moest met de voet redding brengen. Een vrije trap die de Eindhovenaren op de goalie afvuurden, kon in eerste instantie worden gekeerd. In de rebound kwam Pusphaira echter verdiend op 0-1. Op slag van rust kwam DVG op gelijke hoogte via Martijn Caarls, die attent reageerde op een inzet van Wilco Voets: 1-1.

Meteen na rust kwam DVG op voorsprong. Een rush van Caarls werd voorgezet op invaller Bas van Houtum die de bal niet kon intikken. Voets tekende vervolgens voor 2-1. Omzettingen in het team zorgden voor meer evenwicht in de Liempdse gelederen.

De combinaties gingen een stuk makkelijker dan voor de rust. Pushaira had hier moeite mee en kon geen echte kansen meer creëren. Het wachten op de 3-1 werd beloond. De ingevallen Jeroen Caarls zag de vrijstaande Van Houtum, die Randy Stuurman kon bereiken: 3-1. Martijn Caarls werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

SLIDING

In Vessem liet DVG zondagmiddag geen steken vallen. Vroeg in de wedstrijd kwamen de Liempdenaren op voorsprong. Peter Versantvoort slalomde door de Vessemse verdediging en legde af op Voets, die beheerst en trefzeker afrondde.

Een salvo van schoten op het Vessemse doel had al de 0-2 kunnen betekenen, maar óf de keeper óf een verdediger stond in de weg. Niet veel later viel toch een Liempdse treffer. Van Houtum verlengde de voorzet met een sliding en de mee opgekomen Stuurman kon ongehinderd 0-2 op het scorebord brengen.

In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Versantvoort die doel trof. Hij profiteerde van de onderschepping van een Vessemse aanval en besliste het duel vroegtijdig: 0-3. Vessem was ook in de tweede helft niet bij machte de vroege aansluitingstreffer te scoren.

De mee opgekomen Martijn Caarls leidde onbedoeld de ere treffer in voor Vessem. Op de rand van het vijandelijke doel verloor hij de bal en kon de thuisploeg scoren: 1-3. DVG bezet in de vierde klasse momenteel de vierde plaats; Taxandria uit Oisterwijk is de enige ploeg zonder puntverlies. Man van de wedstrijd in Vessem was Randy Stuurman.

FOTO ONDER: Randy Stuurman, man van de wedstrijd in het duel met Vessem, scoorde tweemaal tijdens de laatste twee duels in de vierde klasse. (Foto: DVG).