BOERDONK WINT SPANNENDE WEDSTRIJD

Irene toont veerkracht maar buigt in Gemonde

De voetballers van Irene hebben zondag in een enerverend duel met 2-3 verloren van Boerdonk. In sportpark De Laat kreeg het Gemondse publiek een attractieve wedstrijd met veel doelkansen voorgeschoteld.

Ondanks een groot veldoverwicht en vele mooie kansen in de eerste helft was het Boerdonk dat de score opende in de 40e minuut. Tim van Alphen profiteerde na een snelle omschakeling en zette zijn ploeg op voorsprong in Gemonde.

In de tweede helft ging Irene op zoek naar de gelijkmaker. Er werden weer diverse kansen gemist voordat Sven Vonk in de 65e minuut 1-1 op het scorebord bracht. Niet veel later scoorde Boerdonk - al dan niet in buitenspelpositie - 1-2. Wederom toonde Irene veerkracht en via een inzet van Jeroen Boks werd het 2-2.

Waar iedereen in sportpark De Laat wachtte op de winnende treffer van de thuisploeg, was het Daan Dortmans die gebruik maakte van de ruimte achter de Gemondse defensie en verrassend 2-3 scoorde. Irene probeerde nog wel een doelpunt te forceren, maar dat zat er niet meer in.

Zondag 27 september speelt Irene de uitwedstrijd in en tegen Mariahout.

F3: Boekel Sport - Irene        09.30

FOTO BOVEN: Jeroen Boks (nummer 13) lijkt koppend doel te treffen. Tot verrassing van iedereen, belandde de bal op de lat. (Foto: Albert Stolwijk).

PUSPHAIRA IN EIGEN HUIS MET 2-0 TE STERK

Essche Boys wacht nog op eerste competitiepunten

De voetballers van Essche Boys konden zondag in de uitwedstrijd tegen Pusphaira geen vuist maken. De studenten uit Eindhoven zegevierden met 2-0, waardoor de Esschenaren voor de derde keer deze competitie met lege handen stonden.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, zonder dat er veel gebeurde voor de doelen. Het tweede bedrijf bood meer spektakel, met mogelijkheden over en weer. Na 55 minuten kreeg verdediger Tim Breukhoven de bal ongelukkig tegen zijn hand, waarop de scheidsrechter een strafschop toekende aan de thuisploeg. Sluitpost Guus Doggen behoedde zijn team voor een achterstand door de trap vanaf elf meter klemvast te pakken. Enkele minuten later was het toch raak voor de gastheren nadat een van de aanvallers behendig wegdraaide bij zijn directe tegenstander en met een droge knal in de verre hoek de 1-0 op het bord zette.

Hoewel de bezoekers steeds meer risico's namen om de gelijkmaker te forceren, was het Pusphaira dat voor het meeste gevaar zorgde. Tien minuten voor het einde kwam de ploeg op 2-0 door een fraai genomen vrije trap: een streep vanaf 35 meter in de kruising. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

De Esschenaren zijn door de derde nederlaag op rij terug te vinden op de voorlaatste plaats in de vierde klasse G met nul punten.

Pusphaira 1 - Essche Boys 1        2-0

Den Dungen 3 - Essche Boys 2        6-0

Essche Boys 3 - BVV 5        5-1

Essche Boys 4 - Real Lunet 5        2-2

Vrouwen: Essche Boys - Hedel        1-1