Afbeelding
Foto: Peter De Koning

Uit opbrengst bridgedrive afdeling Boxtel-Oirschot-Haaren

Duofietsen Rotary voor Elde en Cello

Een duofiets voor Zorggroep Elde en een voor zorginstelling Cello. Dat is het mooie resultaat van de bridgedrive van serviceclub Rotary afdeling Boxtel-Oirschot-Haaren. Maandag werden de fietsen overhandigd én uitgeprobeerd.

Dienstbaarheid is een groot goed in de visie van de serviceclub. Dat komt tot uiting in diverse activiteiten. Eén keer per jaar houdt de afdeling Boxtel-Oirschot-Haaren een grotere activiteit voor één doel. In dit geval twee duofietsen: een voor verpleeghuis Sefkat aan de Bosscheweg en een voor de bewonersgroep van Cello aan de Adrianastraat.

Het geld hiervoor kwam bijeen uit de grote Rotary-bridgedrive op 14 maart van dit jaar in het Baanderherencollege. Directeur Siep Schukken van het Boxtelse bedrijf Conval zat toen in de organisatie. ,,Dat geld kun je schenken aan een grote stichting, maar wij kiezen liever een lokaal doel voor een meer zichtbaar en tastbaar resultaat. De duofietsen zijn dat bij uitstek omdat mobiliteit steeds belangrijker wordt voor ouderen", vertelde Schukken maandagmiddag, vlak voor de overhandiging.

Mario de Keijzer, manager marketing, innovatie en communicatie van Zorggroep Elde, vulde aan: ,,Meer bewegen en in beweging blijven is belangrijk. Deze fiets sluit daar naadloos bij aan." En ook bestuursvoorzitter Frank van Beers van Cello reageerde enthousiast: ,,Met een vrijwilliger of begeleider naast elkaar een mooi tochtje maken, dat is lichamelijk én sociaal bewegen. Er is niet voor niets zoveel vraag naar dit soort fietsen. We zijn er ongelofelijk blij mee."

Even later mochten de eerste cliënten en begeleiders de fietsen uitproberen. Elde-manager De Keijzer volgde de eerste meters met een brede glimlach: ,,Voor Sefkat gaat een wens in vervulling. Toen ons verpleeghuis open ging vier jaar geleden, lieten verschillende bewoners al weten: we zouden zo graag eens fietsen. Dit mooie gebaar van de Rotary maakt dat nu werkelijkheid."

OP DE FOTO: Bestuursvoorzitter Frank van Beers van Cello en bewoonster Hennie Schoenmakers wachten even tot de stoelen op maat zijn gebracht. Links voorzitter Lenie van Lieverloo van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren. Op de achtergrond bewoner Öcal Köseli en activiteitenbegeleider Neriman Yürekli van Sefkat die hun eerste meters maken, gadegeslagen door Mario de Keijzer van Zorggroep Elde. (Foto: Peter de Koning).