DUBBELSLAG BOXTELSE HOCKEYERS

Vlaggenteams MEP winnen in Roermond

Zowel de hockeymannen als de hockeyvrouwen van MEP waren zondag in Roermond de baas over Concordia. De mannen haalden fors uit met 0-5, de vrouwen wonnen nipt met 2-3.

Een mentale opsteker, zo noemde coach Inge Poelmans de overwinning van haar team zondag. MEP had het lastig met de stugge tegenstander, maar trok door vechtlust aan het langste eind. De Boxtelse vrouwen controleerden de wedstrijd en dat leidde tot de openingstreffer van Chris Thewessen. Maar zowel vlak voor als na de rust scoorden de Limburgse vrouwen en keek de bezoekende ploeg tegen een 2-1 achterstand aan.

MEP had een duidelijk veldoverwicht en voerde de druk op. Sofie Rath scoorde met een fraaie backhandslag de gelijkmaker en vlak voor tijd maakte Marleen Bordat uit een strafcorner de verdiende winnende treffer: 2-3.

Zondag 27 september spelen de MEP-hockeysters thuis. Dan komt de verrassende koploper Hopbel uit Schijndel op bezoek. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND

Hopbel        3-7        St.-Oedenrode        3-3

Breda        3-7        Weert        3-3

Oss        3-7        HCAS        3-3

Helmond        3-6        Son        3-2

MEP        3-6        Geldrop        3-1

Concordia        3-4        Goirle        3-1

WERELD VAN VERSCHIL

De mannen van MEP toonden zondag in Roermond de juiste wedstrijdinstelling. Vanaf het begin werd fel gestreden om elke bal. Dat resulteerde in een veel beter veldspel dan een week eerder in Venlo. De Boxtelaren waren sterker dan de Limburgers, maar uit de vele kansen werd niet gescoord. Coach Erik Verzijden wist dat de goal zou vallen en was vooral te spreken over zijn defensie. Er werd geen kans weggegeven.

In de tweede helft voltrok Guus van Gardingen binnen het kwartier het vonnis met twee fraaie doelpunten. Nard van Geel benutte een strafbal en daarna liep MEP soepel via Gijs de Wild en Michiel van Schijndel uit naar 0-5. Verzijden was opgetogen. ,,We hebben ze helemaal kapot gespeeld en geen corner tegen gekregen", aldus de coach.

Hij hoopt op een vervolg op zondag 27 september thuis tegen HCAS. Die ploeg liep in de laatste wedstrijd van het vorig seizoen de play-offs in Boxtel mis en zal dus getergd aan de wedstrijd beginnen. MEP is gewaarschuwd. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.

STAND

Weert        3-9        Hopbel        3-3

Venlo        3-9        HOD        3-3

Oss        3-7        MOP        3-3

MEP        3-6        Concordia        3-3

Helmond        3-4        HCAS        3-0

B.-Enschot        3-4        St.-Oedenrode        3-0


Talentenjacht

bij Tabitta

De Boxtelse turnvereniging Tabitta houdt zaterdag 26 september van 09.00 tot 11.00 uur in haar eigen accommodatie aan de Europalaan een talentenjacht. De open les is bedoeld voor jonge meiden die zijn geboren in de jaren 2006, 2007, 2008 of 2009.

Tabitta nodigt meiden uit om kennis te komen maken met de turnsport. Aan het einde van de training krijgt iedereen een turndiploma. De talentenjacht valt samen met de training van de jongste wedstrijdturnsters. Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via e-mail: daphnevanroij@gmail.com.