Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HONKBALLERS BESLUITEN COMPETITIE MET ZEGE

Softbalsters Ducks trotse kampioen

De softbalsters van JRC Ducks hebben zondag in eigen huis het kampioenschap behaald in de derde klasse E en daarmee promotie afgedwongen. Tegenstander Stags werd in sportpark Den Wielakker met 9-5 geklopt. De honkballers van Ducks besloten het seizoen met een 8-6 zege op Centrals.

In aanwezigheid van veel toeschouwers begon de eerste inning goed. Ducks hield het veld goed dicht en kwam al snel aan slag zonder tegentreffers. Ducks kwam vlot op voorsprong. In de tweede inning wist Stags alle honken vol te krijgen, maar dankzij uitstekend en koelbloedig pitchwerk van Inge van Geel kwam de opponent niet tot scoren. Ducks zelf scoorde tweemaal dankzij een mooie honkslag van Rianne Boer: 3-0.

In de derde inning wist Stags een aantal mooie honkslagen te slaan waardoor driemaal de thuisplaat kon worden gepasseerd en de stand gelijk werd getrokken: 3-3. Ducks kwam even later op 4-3 en dat leverde aardig wat spanning op bij Starlights in Schijndel. Dat team kon ook kampioen worden, maar dan moest Ducks onderuit gaan.

De vierde inning was spannend. Stags kreeg wederom alle honken vol, maar de vrouwen van Ducks konden de rust bewaren en dankzij een mooie vangbal van Evelien Gerrits werd de laatste nul gemaakt waardoor er niet kon worden gescoord. De Boxtelse softbalsters liepen even later uit naar 5-3.

Dankzij honkslagen van Rianne Boer, Colette Wind en Evelien Gerrits kwam de stand in de volgende inning op 9-3. In de zesde inning kon Stags nog wel twee punten scoren, maar gooide pitcher Van Geel twee speelsters op drie slag uit. Samen met opnieuw een mooie vangbal van Gerrits werden zo snel drie nullen gemaakt.

Ducks speelde de wedstrijd in het vervolg prima uit en won uiteindelijk met 9-5. Daarmee konden de trotse speelsters de kampioensvlag hijsen in sportpark Den Wielakker.

HOMERUN

De honkballers van Ducks speelden tegen Centrals uit De Bilt de laatste competitiewedstrijd. De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en scoorden tweemaal door vier goede honkslagen te laten aantekenen. Ducks kwam traag op gang en zag liefst zes slagmensen zonder succes terugkeren naar de dug-out.

In de derde inning kwam de Boxtelse formatie via Mike de Ruijter voor het eerst op de honken en werd hij even later binnen geslagen door Kees van Dooremalen. Ducks bleef echter moeite houden met de pitcher van Centrals en wist in de twee volgende innings slechts één puntje over de thuisplaat te slaan.

In de zesde inning kwam Ducks op gang nadat eerst Centrals nog een puntje wist te scoren door een puike twee-honkslag. Het vervolg was voor de Boxtelse ploeg die vijf honkslagen produceerde en bovendien vijf punten liet noteren, mede doordat Jan van der Wielen de bal over de omheining sloeg: een heuse homerun.

Jeroen van Nes gooide een goede wedstrijd maar kon het spel niet uitmaken. In de negende inning nam Max Denteneer het van hem over en die slaagde erin om met dubbelspel met ploeggenoot Mike de Ruijter de zege binnen te slepen. Eindstand 8-6.

Uitslagen zaterdag 19 september

Beeball rookies: Kickers – Ducks        11-11

Beeball majors: Ducks - Lions        18-12

Pupillen honkbal: Ducks – Tilburg        3-2

Pupillen softball: Ducks – Twins        9-4

Jun.: Uden Red Sox – Ducks        7-6

Asp. softbal: Ducks - Gryphons/C.        13-10

Uitslagen zondag 20 september

Asp. softbal: Jeka – Ducks        14-14

Heren 2: Ducks – Cardinals        8-4

Heren 1: Ducks – Centrals        8-6

Dames: Ducks – Stags        9-5

Programma zaterdag 26 september

Pup. softbal: Jeka – Ducks        10.00

Jun.: Hazenkamp – Ducks        14.00

FOTO BOVEN: De kampioensploeg van Ducks poseert in sportpark Den Wielakker. (Foto: Hans Verberk).


Recreanten

massaal naar

toernooi Ducks

De Boxtelse honk- en softbalvereniging JRC Ducks houdt zaterdag 26 en zondag 27 september haar jaarlijkse recreantentoernooi. Een groot aantal teams heeft zich ingeschreven voor het evenement, dat voor de 26e keer op de Boxtelse sportkalender staat.

Ducks zet alles op alles om een sportief en gezellig toernooi te organiseren, waaraan 24 teams meedoen, uit Boxtel maar ook uit steden als Leeuwarden, Haarlem en Delft. De teams worden onderverdeeld in drie poules, variërend van de A-poule waarin ervaren spelers uit zullen komen, tot de C -poule waarin de echte recreanten in actie komen. De deelnemers zijn afkomstig van bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en families.

De wedstrijden worden allemaal gespeeld in sportpark Den Wielakker en duren zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag wordt gespeeld vanaf 10.00 uur, de prijsuitreiking is gepland om 16.00 uur. Zaterdagavond is er een feestavond. Publiek is welkom tijdens alle wedstrijden, de toegang is gratis.


PV De Luchtpost

Roland van de Langenberg heeft de slotvlucht van postduivenvereniging De Luchtpost op zijn naam geschreven. Naast de winnende tijd klokte hij duiven op vrijwel alle posities in het klassement: 2, 4, 5, 7, 9, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 19, 20 en 22. Op de vlucht vanuit Sens werden door zes deelnemers 66 duiven ingezet. De combinatie Van Rooij/Platenburg legde beslag op de plekken 3, 6, 11, 13 en 21. Ad Blummel werd 8e, Frans van Laarhoven bezette de 18e stek.