Victor Vroomkoning presenteert met Vrije Val een nieuwe bloemlezing met bestaand én nieuw werk. Hij putte tijdens zijn werk onder meer inspiratie uit de jaren die hij doorbracht op de Sint-Petrusschool. (Foto: Albert Stolwijk).
Victor Vroomkoning presenteert met Vrije Val een nieuwe bloemlezing met bestaand én nieuw werk. Hij putte tijdens zijn werk onder meer inspiratie uit de jaren die hij doorbracht op de Sint-Petrusschool. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DICHTBUNDEL 'VRIJE VAL' MET DE BESTE GEDICHTEN VERSCHIJNT 8 OKTOBER

Victor Vroomkoning lanceert nieuwe bloemlezing

De in Boxtel geboren en getogen dichter Victor Vroomkoning presenteert donderdag 8 oktober in Nijmegen een nieuwe dichtbundel. De bloemlezing is getiteld Vrije Val en wordt ten doop gehouden in boekhandel Dekker v.d. Vegt in Vroomkonings woonplaats.

De bloemlezing is samengesteld door auteur en uitgever Chrétien Breukers, die ook de inleiding schreef. De bundel bevat bestaand werk van Victor Vroomkoning, maar omvat ook niet eerder gepubliceerde poëzie. De uitgave wordt verzorgd door de boekverkopers van Dekker van de Vegt en uitgeverij De Contrabas.

Volgens Victor Vroomkoning – pseudoniem voor Walter van de Laar – omvat Vrije Val de mooiste gedichten die hij gedurende zijn carrière schreef. Het is volgens de uitgever een 'kernbundel' met 'the best of' van de dichter.

VOORLEZEN

Tijdens de presentatie in de Nijmeegse boekhandel vertelt Qader Shafiq over de reis die hij onlangs maakte naar Afghanistan, samen met Arnon Grunberg. Hij leest gedichten voor die hij naar aanleiding van die reis schreef. De huidige Nijmeegse stadsdichter Frouke Arns treedt op voor haar voorganger Victor Vroomkoning, die het ambt tussen 2006 en 2008 vervulde. Chrétien Breukers spreekt Vroomkoning toe en overhandigt hem het eerste exemplaar waarna de oud-Boxtelaar hieruit zal voordragen.

Vrije Val is na 8 oktober verkrijgbaar in de boekhandel en kost 15 euro. Boekhandel Dekker v.d. Vegt is gevestigd aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. Wie de presentatie wil bijwonen – aanvang 19.30 uur - kan zich aanmelden via e-mail: info@dekkervdvegt.nl.