Nohr de Vos deelt handtekeningen en kaartjes uit na haar succesvolle optreden op het Bockstel Open Podium in de Stationsstraat. (Foto: Marc Cleutjens).
Nohr de Vos deelt handtekeningen en kaartjes uit na haar succesvolle optreden op het Bockstel Open Podium in de Stationsstraat. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

Nohr en Myrthe stelen show op Bockstel Open Podium

MARC CLEUTJENS

Opvallend veel kinderen hebben zondag de weg gevonden naar festival Bockesprongen. De reden? Het optreden van Nohr de Vos en Myrthe Hendrix, die zaterdag 26 september in de tweede halve finale van het Junior Songfestival staan. Na hun optreden op het Bockstel Open Podium in de Stationsstraat was het aanschuiven voor handtekeningen en selfies met de JSF-sterren...

Het Bockstel Open Podium is een geslaagde uitbreiding van Bockesprongen en gaf ditmaal ook reuring in de Stationsstraat en Breukelsestraat. Wat meehielp was dat van straatartiesten zoals Berry Knapen en De Grapjurk het publiek naar deze straten lokten.

In samenwerking met stichting Bockepruik lanceerden stichting Brabants Centrum met de winkeliers van Stationsstraat en Breukelsestraat en uitbater Mark van de Moosdijk van café Markzicht het nieuwe podium. Met Harry Hendriks werd een heuse topper geboekt; de Boxtelaar speelde sets waarin liedjes klonken van onder meer John Mayer en Harrie Conninck Jr.

Maar de meeste kids kwamen toch écht voor Nohr uit Boxtel en Myrthe uit Oirschot. Het publiek stond rijendik toen Myrthe aftrapte met een cover en daarna haar songfestivalliedje 'Kinderen van de zon' zong. Veel klasgenoten van het Jacob-Roelandslyceum waren er ook. ,,Wij zijn de beste fans", zeiden Anne, Noor en Aniek in koor. ,,We gaan naar alle optredens van Myrthe en mogen zaterdag mee naar de liveshow."

Nohr was daarna aan de beurt en maakte indruk met haar liedje 'Ik ben mezelf'. De Boxtelse is net als Myrthe een ervaren podiumdier en beweegt zich frank en vrij op de bühne. Na afloop was er natuurlijk alle ruimte voor een handtekeningensessie. Die duurde voort, ook toen Kaylee van de Meerendonk optrad met twee prachtige liedjes. Kaylee deed twee jaar geleden mee aan de voorronde van het Junior Songfestival.

De dansgroep van de Angelaschool zette het middagprogramma voort op het Bockstel Open Podium. Net als Harry Hendriks. ,,Optreden in Boxtel heeft altijd iets geks", grapte de gitarist, die werd begeleid door gitarist Olivier Beekman. ,,Als ik op straat zit te spelen, moet ik heel vaak hoi roepen. Leuk!"