Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up Myrthe, Stijn, Naomi en Loekie?

Cadeauwinkel Hebbes van zorginstelling Cello bestaat vijf jaar. Reden voor een feestje op zondag 4 oktober als op de Markt in Boxtel de jaarlijkse Herfstfair wordt gehouden. Samen met de medewerkers van Hebbes gaan schoolkinderen komende week de langste vlaggetjesslinger van Boxtel knutselen. Tien leerlingen van de Sint-Petrusschool beten gistermiddag het spits af.

Aan de knutseltafels wordt keihard gewerkt. Myrthe, Stijn, Naomi en Loekie hebben wel even tijd voor een praatje, maar werken ondertussen ook gewoon door. ,,We willen allemaal minstens twee of drie vlaggetjes voor de slinger maken", vertelt Loekie.

Kennen jullie Hebbes? ,,Jazeker", lachen de kinderen in koor. ,,Ik ben er wel eens geweest om te snuffelen", zegt Naomi. De andere drie kinderen kennen de kleurige letters van de etalage, maar kwam eerder nog niet binnen. ,,Het is een hele leuke winkel", vindt Myrthe. ,,Heel gezellig en kleurig en er werken hele aardige mensen."

Zijn jullie zo'n knutselaars? ,,Ik wel", lacht Stijn. ,,Ik knutsel graag met techniek. Ik haal oude tv's uit elkaar en maak er iets nieuws van." Myrthe houdt van tekenen en schilderen, net als Naomi die graag dieren schildert. ,,Poezen, honden en paarden kan ik het best." Loekie knutselt graag voor verjaardagen of om vriendinnen te verrassen. ,,Wat ik maak? Och, ik verzin elke keer iets anders."

Hoe groot wordt de slinger die jullie met de mensen van Hebbes gaan maken? ,,Héél lang!", roepen de kinderen. Elly Mathijssen van Hebbes valt ze bij. ,,We hopen dat we tijdens de Herfstfair minstens 150 meter slinger op de Markt op kunnen hangen."

Kinderen die in het atelier van Hebbes willen meehelpen bij het maken van vlaggetjes, zijn welkom op woensdag 30 september van 14.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 3 oktober kan er geknutseld worden van 10.00 tot 16.00 uur, op zondag 4 oktober kan dat tussen 12.00 en 15.00 uur. Om 15.00 uur wordt de slinger opgehangen. (Foto: Marc Cleutjens).