Leerlingen van basisschool De Spelelier namen twee jaar geleden al deel aan Dommeltheater en is ook deze editie weer te zien met een boot op de Dommel. (Foto: Peter de Koning).
Leerlingen van basisschool De Spelelier namen twee jaar geleden al deel aan Dommeltheater en is ook deze editie weer te zien met een boot op de Dommel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Boxtel's Harmonie en Cantorij op kasteel Stapelen

Na de opening van het kleurrijke pad in kasteelpark Stapelen, waarover elders op deze pagina meer te lezen is, wordt zondag 27 september het Dommeltheater ingeluid met een muzikaal programma. Boxtel's Harmonie met zangeres Lieke Beirnaert en de Boxtelse Cantorij brengen vanaf 12.00 uur uiteenlopende composities ten gehore op de binnenplaats van kasteel Stapelen. De toegang is gratis.

Boxtel's Harmonie vertolkt een repertoire met muziek uit de animatiefilm Frozen en de tv-serie Band of Brothers. Ook het opzwepende Danzón no. 2 van de Artúro Marquèz is te beluisteren. Blikvanger is ongetwijfeld de Tilburgse alt/mezzosopraan Lieke Beirnaert uit Tilburg, dochter van de Assumptiedirecteur Sjaak Beirnaert. Begeleid door het blaasorkest zingt zij vanaf de waterput op de binnenplaats 'Gabriella's Sång' uit de populaire Zweedse film 'As it is in heaven'. Bovendien vertolkt zij de bekende aria 'L'amour est un oiseau rebelle' uit de opera Carmen van Georges Bizet.

Na een korte pauze verzorgt om 13.00 uur de Boxtelse Cantorij onder leiding van dirigent Wil Barten een optreden. Het koor, dat werd opgericht in november 1969, neemt het publiek terug in de tijd door een vertaald muziekstuk over de Slag om Boxtel in 1974 tussen Engelse en Franse soldaten ten gehore te brengen. Barten vond een gedicht van generaal Abercombie over de strijd en zette de tekst op muziek in de stijl van die tijd. Het optreden neemt in totaal een halfuur in beslag. Het koor vaart ook mee tijdens het Dommeltheater, dan staat ook de Slag om Boxtel centraal.

Op de binnenplaats van kasteel Stapelen zijn 140 zitplaatsen beschikbaar.