Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

wandelevenement brengt ruim 150.000 euro voor kwf

SamenLoop: Liempde viert het leven

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Da's Liemt. Dat was het antwoord dat Jaklien Schellekens van KWF Kankerbestrijding steevast kreeg als ze zich afvroeg of de organisatie van een SamenLoop voor Hoop wel ging lukken. ,,Als ik zie wat jullie in zo'n korte tijd teweeg hebben weten te brengen, dan kan ik daar maar één zinnig antwoord op geven: da's Liemt..."

De Boeremèrt, carnaval en Dodenherdenking in één. Zo omschreef een aantal Liempdenaren treffend het evenement SamenLoop voor Hoop. Waar de startceremonie met grote confetti-kanonnen werd omlijst en er doorlopend muziek klonk op het parcours, was de kaarsenceremonie op zaterdag om 22.00 uur respectvol en ingetogen, zodat iedereen de kans kreeg om even stil te staan bij dierbaren.

Door weer en wind wandelden deelnemers door in de kern van Liempde, terwijl teamgenoten in de kraampjes de laatste spullen verkochten om het eindbedrag nog een stukje hoger te laten zijn.

24 uur, 71 teams en 1.575 wandelaars leverden uiteindelijk het gigantische eindbedrag van 150.876 euro op voor KWF Kankerbestrijding. Zondag om klokslag 13.45 uur verzamelden alle teams zich op het Raadhuisplein voor de slotceremonie. De formatie vanBakkus voerde de sfeer op door 'Purple Rain' van Prince te spelen. De spanning voor het eindbedrag was voelbaar, de euforie na de bekendmaking van het bedrag was enorm. Het gaat overigens om een voorlopig eindbedrag. De organisatie liet daags na de SamenLoop weten nog steeds bedragen te ontvangen van teams. Het definitieve bedrag wordt pas medio november bekend.

Lian van Oorschot en Margo Brands namen begin dit jaar het initiatief voor de SamenLoop voor Hoop Liempde. Dat het evenement zou uitgroeien tot een 24 uur lang durend feest waar het leven werd gevierd, had het duo nooit kunnen bedenken. Samen met de rest van het organisatieteam maakten Van Oorschot en Brands een diepe buiging voor de vrijwilligers en deelnemers. Een staande ovatie was het gevolg. Vier het leven, zo gaf burgemeester Mark Buijs de deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop vooraf mee en daar werd volop gehoor aan gegeven...

Brabants Centrum blikt in deze editie uitgebreid in woord en beeld terug op SamenLoop voor Hoop Liempde.

FOTO BOVEN: Als Margo Brands en Lian van Oorschot, initiatiefnemers tijdens SamenLoop voor Hoop, zondagmiddag tijdens de sluitingsceremonie het podium betreden, krijgen ze een staande ovatie van het publiek. (Foto: Peter de Koning).