Afbeelding
Foto: Henk van der Zee

samenwerking winkeliers stationsstraat en Breukelen

'Kom over de brug naar Boxtel Buiten'

In de beleidsnota Detailhandel en Horeca die in april unaniem is vastgesteld door de gemeenteraad van Boxtel is vastgelegd dat het kernwinkelgebied wordt ingeperkt. Vestiging van winkels aan de Stationsstraat wordt ontmoedigd; ze moeten zich in de toekomst concentreren rondom de Markt, de Rechterstraat, de Kruisstraat en de Rozemarijnstraat. Voor dit compacte gedeelte wordt steeds vaker de term 'Boxtel-Binnen' gebruikt. Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw werd deze naam gebruikt voor de dorpskernen binnen de bruggen die de Dommel en de Binnendommeltjes overspanden.

Naar aanleiding van de besluitvorming vond veelvuldig overleg plaats tussen de winkeliers van de Stationsstraat en de Breukelsestraat. Dat leidde uiteindelijk tot het besef dat ze samen ook een beter gezicht moesten hebben naar de consument. ,,We zijn nog geen begrip" geeft Marieke van Esch van The Read Shop aan. ,,We wilden een allesomvattende en pakkende naam en dat is Boxtel Buiten geworden" Het enthousiasme onder de winkeliers is groot. Dini Eijkemans van Toko Boxtel zegt glunderend: ,,Fantastisch dat we dit nu voor het eerst samen doen."

Tom de Haas van de Vlaaienspeciaalzaak voegt toe: ,,Het is begonnen met die rare professor, die even langs komt en alles kapotmaakt. Wij zaten met de scherven, want ineens zijn wij slechts een aanloopstraat. We zijn echter niet gaan treuren, maar hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn ook met het centrummanagement gaan praten."

Suzanne van Stratum van Modecentrum Theelen is het daarmee eens. ,,We hebben ook aan deze kant van het centrum heel veel te bieden. Dat brengen we nu letterlijk naar buiten." Voor Pleuni de Beer van modewinkel Jola komt het erg goed van pas. ,,We zijn pas net weer open


Bloemstylist SBS6

ook bij Marimba

Na een succesvol eerste seizoen startte deze week het tweede seizoen van het SBS6-programma Hollands Beste Bloemstylist. Ook bloemsierkunst Marimba in Boxtel werkt eraan mee.

In het programma worden kandidaten uitgedaagd om creatieve bloemdecoraties te maken. Ook is er aandacht voor het 'Boeket van de Week'. Kijkers vinden het weekboeket terug bij Marimba. ,,Vorig jaar spraken veel klanten over het programma. Om die reden willen we er dit jaar op inhaken", vertelt eigenaar Bart van Roosmalen. ,,Het 'Boeket van de week' zal daarom bij ons te vinden zijn. Uiteraard vertaald naar onze eigen, herkenbare stijl."

Hollands Beste Bloemstylist begon deze week. ,,In acht afleveringen kijken consumenten in de keuken bij bloemstylisten die hun vakmanschap en creativiteit laten zien. Dat biedt volop inspiratie voor bloemen in interieurs", aldus Van Roosmalen.

De Hollands Beste Bloemstylist-campagne met daarin het 'Boeket van de week' is een initiatief van Mijn Bloemist, het label waarmee Nederlandse vakbloemisten worden gepromoot. Bloemsierkunst Marimba neemt deel aan deze campagne.

en dan is het geweldig dat we dit met zijn allen doen."

Daar blijft het niet mee. De krachten zijn ook gebundeld tijdens Bockesprongen. In de Stationsstraat wordt een nieuw element aan het evenement toegevoegd: het Bockstel Open Podium, ter hoogte van de Rabobank. Hier treden vanaf 13.00 uur artiesten en lokale talenten op. De werkgroep Sfeer en Beleving van Centrummanagement Boxtel ondersteunt dit initiatief van de winkeliers dan ook met een bijdrage van duizend euro.

FOTO BOVEN: De winkeliers van de Stationsstraat en de Breukelsestraat presenteren de nieuwe slogan. Van links naar rechts: Suzanne van Stratum (Theelen), Hans Bosch (Bosch Wijnkopers), Janine Dominicus (Twins Hairstyling), Anita Willems (Twins Hairstyling), Dini Eijkemans (Toko Boxtel), Stef Schellekens (De Firma Fotografie), Pleuni de Beer (Jola), Lindsay Hazenberg (Xenos), Cheyenne van Vrede (Tin Tin Kappers), Marieke van Esch (Read Shop), Tom de Haas (Vlaaienspecialist). (Foto: Henk van der Zee).


Officiƫle sluiting

Kunst op Stapel

op 27 september

Voorafgaand aan het Dommeltheater op zondag 27 september wordt expositie Kunst op Stapel in kasteelpark Stapelen officieel gesloten. Kunststichting Boxtel schat dat meer dan tienduizend bezoekers de kunstwerken in kasteelpark Stapelen hebben bezichtigd.

Voorafgaand aan Dommeltheater vindt op de binnenplaats van kasteel Stapelen een concert plaats. Na afloop zal burgemeester Mark Buijs, in aanwezigheid van de kunstenaars, de tentoonstelling symbolisch sluiten met het neerhalen van een spandoek en het opbergen van de kunstenaars en de organisatie getekende kubussen in een schatkist.

De tentoonstelling was mogelijk door de deelname van vijftien toonaangevende Nederlandse kunstenaars die hun werk in het park van kasteel Stapelen exposeerden. Als laatste boot van het Dommeltheater zal de werkgroep Kunst op Stapel de schatten afvoeren over de Dommel.