Een van de 28 quizteams aan het werk tijdens de eerste pubquiz van The Brain.
Een van de 28 quizteams aan het werk tijdens de eerste pubquiz van The Brain. Foto: The Brain

PUBQUIZ BIJ DENZIZ LOKT RECORDAANTAL VAN 28 TEAMS

Ruim honderd quizzers bij The Brain

Het Boxtelse quizbedrijf The Brain heeft vorige week in partycentre Denziz een recordaantal van 28 quizteams begroet tijdens de eerste pubquiz van het nieuwe seizoen. Het was volgens de organisatoren Marc de Laat en Kiske de Leest 'een logisch vervolg op een succesvol eerste seizoen'.

De deelnemers waren ruim tweeënhalf uur zoet om de in totaal 140 vragen, verdeeld over vier rondes, te beantwoorden. ,,Deze avond bleek eens te meer dat gezelligheid en gezonde competitie uitstekend samengaan", blikt De Laat terug. ,,Ook een hapje en een drankje ontbraken natuurlijk niet."

Aan het einde van de avond bleek het Schijndelse team Victory Boogie Woogie de sterkste. In een extreem knappe laatste ronde, waarin de teamleden slechts één fout maakten, lieten ze de Boxtelse teams 'Das Gehirn' en 'No Brain, No Gain' achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden. Een gedeelde vierde plaats was er voor 'Van de regen in de pub' en 'Quoda Quiz'.

DYNAMISCH

Door een enigszins gewijzigde opzet, waren er gedurende de avond in de verschillende rondes meerdere winnaars. Dit had een dynamische avond tot gevolg, ook in de hand gewerkt door een enorme verscheidenheid aan vragen over onder andere film, sport, muziek, tv, kunst en literatuur, aardrijkskunde en geschiedenis.

De ruim 110 quizzers kregen de vragen voorgeschoteld via een flitsende presentatie op groot scherm, waarin beeld- film- en geluidsfragmenten elkaar afwisselden. Elk team werkt de vragen uit aan de eigen tafel.

De volgende quiz vindt plaats op donderdag 1 oktober. Opgeven kan via info@thebrain.nl of op de avond zelf met een team van maximaal vier personen. De deuren van Denziz gaan open om 20.30 uur, de quiz begint een halfuur later.