MOBILITEITSWEEK VAN START IN BOXTEL

Fiets met zonnepanelen rijdt rondjes op Markt

De Markt in Boxtel is zaterdag 19 september om 11.00 uur de plek om kennis te maken met ELF. ELF is een duurzame fiets die rijdt op zonnepanelen en uitermate geschikt is voor langere afstanden en woon-werkverkeer. ELF staat voor Electric, Light en Fun.

De Boxtelse duurzaamheidsdeskundige Jan Juffermans zal als eerste een proefrit maken met ELF, die geproduceerd wordt door de Amerikaanse firma Organic Transit en momenteel ook in Nederland wordt geïmporteerd. De fiets op drie wielen kan een snelheid bereiken van 45 kilometer per uur, weegt 75 kilo en kan 150 kilo vracht dragen. Opladen is vrijwel nooit nodig omdat daarvoor zonnepanelen gebruikt worden die op de cabine liggen. De fiets kost in de Verenigde Staten zo'n 8.000 dollar; er zijn meer dan duizend exemplaren van verkocht.

Publiek is welkom bij de demonstratie. Tot 15.00 uur is het mogelijk om proefritten te maken. Het initiatief wordt genomen door de werkgroep Lokale Agenda 21 en de Fietsersbond.

INFORMATIESTAND

Bibliotheek De Meierij aan de Burgakker biedt tot en met 22 september onderdak aan een informatiestand over duurzame vormen van verkeer en vervoer. Aanleiding is de Europese Mobiliteitsweek, die in Boxtel in de schijnwerpers wordt gezet door de werkgroep Lokale Agenda 21 en de Fietsersbond. De initiatiefnemers laten zien hoe een duurzaam mobiele toekomst er in Boxtel uit zou kunnen zien.

In de stand wordt getoond dat steeds vaker gebruikt gemaakt zal worden van zogeheten E-vehicles. Dat zijn elektrische fietsen waarmee kinderen naar school worden gebracht. Er bestaan ook al modellen van elektrische loopfietsen. Ook informatie over ELF is in de stand verkrijgbaar.

De Europese Mobiliteitsweek wordt sinds 2002 gehouden in de derde week van september. De Europese Commissie wil aandacht vragen voor duurzaam verkeer en bewust autogebruik. Gemeenten, bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen zijn gedurende de themaweek actief om anders omgaan met mobiliteit te promoten. Dat geldt ook voor belangenverenigingen van voetgangers en fietsers.


Explosion Rockets

verzorgen concert

in Lennisheuvel

De bekende rock 'n rollband The Explosion Rockets treedt zaterdag 3 oktober op in café 't Voske in Lennisheuvel. De band was er ruim 25 jaar geleden ook al eens te gast, toen in dezelfde kroeg die toen Lennishill heette.

The Explosion Rockets spelen sinds de heroprichting in 1985 op veel plekken in Nederland. Een overvolle agenda bewijst dat de band wat in zijn mars heeft en boven het maaiveld uitsteekt als het om rock 'n rollmuziek gaat. Het repertoire omvat onder meer werken van Elvis Presley, Cliff Richard & The Shadows, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Ricky Nelson.

Toegangskaarten voor het concert in 't Voske kosten acht euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij slaggitarist en bandlid van het eerste uur Thom Sens in Boxtel, telefoon 06-45 92 85 86. Kaarten aan de zaal kosten tien euro.

Het optreden in Lennisheuvel begint om 20.30 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend.