Afbeelding
Foto: Peter de Koning

binnenkort klimmen en klauteren aan jan kruijsenstraat

Speeltuin: voor én door Boxtelaren

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Wijkbewoners, de mensen die recent aan de Pierre Janssenstraat zijn komen wonen én leerlingen van de Angelaschool. Allemaal zijn ze betrokken geweest bij de herinrichting van het terrein aan de Jan Kruijsenstraat. Inmiddels verrijst er een fraaie, van natuurlijke onderdelen gemaakte, speeltuin...

Vorig jaar werd duidelijk dat het hondentoilet op het voormalig bouwterrein Panta Rhei, waar inmiddels dertig woningen zijn gerealiseerd, zou worden verplaatst naar de speeltuin. Het terrein diende anders ingericht te worden. ,,Dat wilden we graag in samenspraak met omwonenden doen. Ons doel was een verblijfsterrein te realiseren voor mensen van 0 tot 99 jaar", licht Peter van der Velden van de gemeente Boxtel toe. Door middel van een aantal informatiebijeenkomsten werd een ontwerp samengesteld. ,,Dat uiteindelijke ontwerp hebben we weer voorgelegd aan de werkgroep, die is samengesteld uit een aantal bewoners dat op de eerdere bijeenkomsten aanwezig was."

toestellen

Ook de leerlingen van de Angelaschool werden bij het project betrokken. Van der Velden: ,,We hebben ze een lijst met speeltoestellen getoond en ze mochten door middel van stickers aangeven welke toestellen ze leuk vonden. Die informatie hebben we ook verwerkt in het ontwerp."

Vorige week is gestart met de aanleg van de speeltuin. De oude toestellen zijn weggehaald en er komen drie nieuwe speelattracties voor in de plaats: een grote vogelmandschommel, een driedelig duikelrek en een groot toestel met klim-, klauter- en glijmogelijkheden. Alle toestellen hebben een natuurlijke uitstraling doordat er voor robuust hout is gekozen. Daarnaast heeft een aantal palen van de toestellen een kleurtje gekregen. ,,Een meerderheid van de kinderen van de Angelaschool gaf de voorkeur aan deze attracties", aldus Van der Velden. Voor de voetballende jeugd komen er ook nog twee goaltjes van roestvrij staal, van boomstammen wordt een kleine tribune gerealiseerd.

groen

Het terrein kan over een paar weken in gebruik worden genomen, verwacht Van der Velden. ,,Zo worden nog netten toegevoegd aan de speeltoestellen en wordt het terrein ingezaaid met gras." Bewoners hebben ook specifiek gevraagd om meer groen rondom het terrein. Eind september wordt een aantal bomen geplant.

Nabij de woningen aan de Pierre Janssenstraat is een trapje geplaatst, zodat zij het terrein snel kunnen betreden en niet om hoeven te lopen. Ook de werkzaamheden die nog nodig waren voor het woningbouwproject zijn bijna afgerond. De komende weken vinden de laatste straatwerkzaamheden plaats. Vervolgens wordt de verlichting verbeterd en in het najaar wordt in de Jan Kruijsenstraat en Pierre Janssenstraat haagjes en bomen geplant. Van der Velden: ,,Eerder werden het woningbouwproject en de herinrichting van het terrein aan de Jan Kruijsenstraat uit elkaar getrokken. Het is mooi dat beide trajecten bijna tegelijk worden afgerond."

Mogelijk vindt later dit jaar nog een officiële opening van het heringerichte terrein aan de Jan Kruijsenstraat plaats.

FOTO BOVEN: Op het braakliggende terrein aan de Jan Kruijsenstraat wordt deze week hard gewerkt aan een nieuwe speeltuin. (Foto: Peter de Koning).


Zorggroep Elde fietst voor goed doel

Medewerkers van de Zorggroep Elde nemen komend weekeinde deel aan een monsterfietstocht. Ze leggen in twee dagen niet minder dan 420 kilometer af.

De tocht luistert naar de naam 2bike4alzheimer en is een tandemtocht waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de bestrijding van dementie. Binnen de Zorggroep Elde wordt aan veel dementerenden zorg verleend. Vanuit hun directe betrokkenheid bij deze doelgroep gaat het team meedoen aan deze uitdagende tocht.

Het team bestaat uit: Bernadette van Vlerken (Molenweide), Mario Knoops (De Beemden), Lea van Erp (Molenweide), Nicole van de Moosdijk (Liduina), Nettie Bos (Liduina), Nanon Hoenselaars (Molenweide) Betty Benschop (Liduina) en Yvonne van Daalen (Liduina).


Opgetild door vader René onthulde de driejarig Luc Janssen onlangs het straatnaambordje dat herinnert aan zijn betovergrootvader, de kunstschilder Pierre Janssen (1865-1952). (Foto: Albert Stolwijk).