Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

knoestjes klaar voor jubileumfeest

Mascotte Knoebus is terug...

In aanloop naar het 44-jarig jubileum van blaaskapel De Knoestjes kregen de leerlingen van de Sint-Willibrordusschool hoog bezoek. Mascotte Knoebus, al aanwezig tijdens eerdere jubilea van De Knoestjes, kwam langs om kleurplaten uit te delen. Het jubileumweekend start op vrijdag 25 september.

De prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd is zondagmiddag. Op deze laatste dag van het jubileumweekend, dat drie dagen in het teken staat van het thema 'Het beste recept', staat onder meer een kapellendag op het programma. Elf jaar geleden, tijdens het 33-jarig jubileum van De Knoestjes, namen op allerlei pleinen in Esch groepen deel aan spelletjes, terwijl op de voorgrond kapellen hun muzikale kunsten vertoonden.

Beide activiteiten keren weer terug. Op allerlei plekken staan spellen opgesteld. Twaalf muziekgezelschappen hebben hun medewerking toegezegd, waaronder de Aggemarvanhuisaf Band.

Het feestweekend gaat vrijdagochtend van start op de Sint-Willibrordusschool. Leden van de blaaskapel brengen een bezoek aan de leerlingen. Vrijdagavond strijden teams tegen elkaar tijdens de KenESCH Quiz, die bestaat uit honderd vragen. Ieder team haalt de opdrachtboeken om 19.00 uur op bij dorpshuis De Es en tussen 23.00 en 23.30 uur op dezelfde plek weer inleveren. Een dag later worden de laatste rondes van de KenESCH Quiz gespeeld.

Van ieder team dat deelneemt aan de quiz op vrijdagavond wordt verwacht dat er minimaal vijf personen op zaterdagmiddag aanwezig zijn. De organisatie houdt nog even geheim welke activiteiten die middag op het programma staan, maar het wordt in ieder geval een combinatie tussen intelligentie en creativiteit...

Naast de kleurplatenwedstrijd wordt ook nog een andere competitie georganiseerd: een taartenbakwedstrijd. Kijk voor alle informatie op www.knoestjes.nl/44jaar.

FOTO RECHTS: Knoebus, de mascotte van De Knoestjes, bracht vorige week een bezoek aan de Sint-Willibrordusschool om kleurplaten uit te delen. De uitslag van de kleurplatenwedstrijd is op zondag 27 september. (Foto: De Knoestjes).