Danny Vera is zaterdag 3 oktober te gast in Podium Boxtel. Eerder dit jaar speelde hij de sterren van de hemel tijdens de preview in de theaterzaal. Alle kaartjes voor de show waren in een oogwenk uitverkocht. Ook de kaartverkoop voor andere shows in Podium Boxtel verloopt goed. (Foto: Peter de Koning).
Danny Vera is zaterdag 3 oktober te gast in Podium Boxtel. Eerder dit jaar speelde hij de sterren van de hemel tijdens de preview in de theaterzaal. Alle kaartjes voor de show waren in een oogwenk uitverkocht. Ook de kaartverkoop voor andere shows in Podium Boxtel verloopt goed. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

CONCERT IN THEATERZAAL UITVERKOCHT

Podium Boxtel stroomt vol voor Danny Vera

Bezoekers van Podium Boxtel die voor de zomervakantie de preview voor het theaterseizoen 2015-2016 hebben bezocht, weten wat ze met Danny Vera voor vlees in de kuip hebben. De zanger gaf een kort maar indrukwekkend optreden en staat zaterdag 3 oktober voor een bomvolle zaal in Boxtel.

Het optreden van Danny Vera was destijds van grote schoonheid. Hij sloot af met guilty pleasure 'All I Wanna Do Is Make Love To You', bekend van Heart en sublime vertolkt. Voor de bekende zanger-gitarist was de gang naar Boxtel een soort van thuiskomen en dat zal het op 3 oktober weer zijn. ,,Ik kwam hier vroeger vaak, mijn schoonmoeder en de oma van mijn vrouw komen hier vandaan", vertelde hij tijdens de preview.

De Zeeuw wisselde prachtige Americana-liedjes in de stijl van Don Williams af met gortdroge anekdotes waarin de totstandkoming van zijn liedjes werd geschetst. Zoals 'Devil Son', over een gesjeesde journalist die eens een interview hield in huize-Vera en zijn grootste geheim aan de zanger prijs gaf.

Even indrukwekkend was het machtige 'Bye Bye Eddy', over een overleden jeugdvriend. Terwijl hier en daar een traantje werd weggepinkt, grapte Vera alweer over zijn optredens bij Voetbal Inside, het door de zanger als 'afgrijselijk' omschreven programma van zijn ontdekker Johan Derksen.

EERBETOON

Danny Vera is een theaterdier. Hij is grofgebekt in zijn anekdotes, maar zijn liedjes zijn van een zinderende schoonheid. ,,Met mijn vader luisterde ik vroeger altijd naar liedjes van Don Williams", vertelde Vera destijds in Podium Boxtel. ,,Ik speel graag liedjes van vroeger, maar wil ze laten klinken zoals ze volgens mij nu moeten klinken."

De bomvolle zaal had er een staande ovatie voor over en vulde grif de bestelformulieren in. Mede daarom is Podium Boxtel binnenkort tot op de laatste plaats bezet. De voorstelling in Boxtel heet 'The New Black & White'. Als kleine jongen kreeg hij de muziek met de paplepel ingegoten door zijn vader, die eind jaren zestig muzikant was in de band 'The New Black & White'. Als eerbetoon aan zijn vader en met de Black & White Night van Roy Orbison als inspiratiebron, presenteert hij zijn gelijknamige theatertour.

Het belooft een avond vol mooie meeslepende nummers van Vera zelf te worden, waaronder 'Distant Rumble'. Maar ook werk van helden als Johnny Cash en Amy Winehouse komen langs. Bij elk nummer hoort een verhaal. En dat kan Danny Vera vertellen als de beste…


BOEKJE OVER HORECA IN BOXTEL

Herfstfair Boxtel Vooruit werpt schaduw vooruit

En opnieuw dient zich een bruisend weekend aan in Boxtel. Na Uitmarkt en Bockesprongen (19 en 20 september) en Dommeltheater (27 september) is het zondag 4 oktober tijd voor de jaarlijkse Herfstfair van Boxtel Vooruit. De Herfstfair is uitgegroeid tot een groots evenement dat in de omgeving veel bekendheid heeft gewonnen.

Een paar jaar geleden ging Boxtel Vooruit terug naar de oorsprong van het festijn dat in een prachtig seizoen wordt georganiseerd. De herfst is immers hét moment om het in huis weer gezellig te maken. Maar ook een tijd waarin heerlijke ingrediënten zijn te verkrijgen voor een goede maaltijd.

De Herfstfair belooft een verrassend gevarieerd aanbod, zowel op het vlak van lekker eten van PePe del Sol (Spaanse lekkernijen), MeatCuisine (droge worsten en hammen), Yummie Smells (gedroogd fruit) als op het gebied van sfeer en beleving via Anderz Knus (shawls, tassen, sieraden), De Stijl Consulente en Plein B (outdoor living).

Boxtel Vooruit zelf verkoopt zelfgemaakte taarten voor het goede doel. Nieuw dit jaar zijn onder andere 'Tas van m'n hart' van LABÉ, Biertje van de Saek van Evert Harmeling en 'Geen Kind aan de kant' waarvan oude kleding nieuwe kleding is gemaakt. Voor kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de herfst. Een bijzondere deelnemer is de Dierenclub Boxtel, die de viering van dierendag aangrijpt om op de Herfstfair te staan.

KOOPZONDAG

Rondom de Herfstfair zijn er door de jaren heen veel extra activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties. Het is een samenwerking geworden van diverse actieve organisaties in Boxtel die er die dag voor iedereen een heerlijke dag van willen maken. Zo organiseert het Citymanagement de koopzondag. Hebbes (aan de Markt) gaat vanwege het eerste lustrum een grote slinger ophangen op de Markt. Kunstroute De Rode Draad is zowel op zaterdag 3 als zondag 4 oktober te bezoeken; 28 deelnemers doen mee en zijn te herkennen aan rode ballonnen.

De gemeente Boxtel laat het publiek na de Boxteldag in juni ook in oktober kennismaken met het concept Meewerkend Boxtel. Het gemeentehuis is geopend en wethouder Eric van den Broek zal een boekje presenteren waarin aandacht is voor alle horecabedrijven in Boxtel.

Een extra hoogtepunt belooft de lancering van de nieuwe Boxtelse lekkernij die genoemd is naar de allergrootste inwoner van Boxtel: Jas de Keistamper.