Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEERT GROEN EN BAREND FABER PROMOTEN BOXTEL OP BEURS

Boxtel op de kaart zetten in Wittlich

MARC CLEUTJENS

Boxtel en Wittlich onderhouden al 55 jaar vriendschapsbanden. Maar veel van de pakweg 60.000 mensen die elke drie jaar een bezoek brengen aan de Wirtschaftswoche in de Duitse jumelagestad hebben geen idee waar Boxtel ligt. Hier ligt dus een taak voor Geert Groen en Barend Faber, twee ondernemers die voor de derde keer op de beurs gaan staan om enthousiast te vertellen over hún Boxtel. Dit keer staan ze in een gloednieuwe promotiestand in de grootste hal van de consumentenbeurs.

De Wirtschaftswoche is het commerciële uithangbord van de regio Wittlich en lokt vele tienduizenden bezoekers uit steden als Trier en Cochem. Honderden standhouders presenteren producten en delen spulletjes uit. ,,En dat gaan wij ook doen", lacht Geert die sinds de viering van vijftig jaar jumelage met Barend betrokken is bij het onderhouden van de onderlinge vriendschapsbanden tussen Boxtel en Wittlich. ,,We hebben de beschikking over een prachtige stand waarin we drie speerpunten van Boxtel willen laten zien: stadslandgoed Stapelen, oertijdmuseum De Groene Poort en automuseum Classic Park."

Barend vult aan dat verder veel aandacht is voor al het moois dat nationaal landschap Het Groene Woud heeft te bieden. ,,Ons voornaamste doel is Boxtel in Wittlich op de kaart te zetten", vertelt hij. ,,En na twee eerdere beurzen weten we, dat bezoekers heel geïnteresseerd zijn in ons verhaal, zeker als we folders en spullen kunnen uitdelen." Een uitdaging is om de Duitse bezoekers uit te leggen waar Boxtel ligt en waarom het een bezoekje waard is. Barend, lachend: ,,We beginnen ons gesprekje altijd met Amsterdam. Die stad kennen ze allemaal. Vervolgens noem je Eindhoven waar PSV voetbalt en laat je Domburg vallen." Geert: ,,En zo kom je stapje voor stapje in Boxtel uit. En dat werkt!"

DINO'S

Geert en Barend verblijven zes dagen in Wittlich en zijn vier lange dagen op de beursvloer te vinden. ,,Lange en vermoeiende dagen, maar zo gezellig", straalt Barend. ,,Ik heb vroeger veel op beurzen gestaan en er is niets zo leuk om de hele dag met mensen om te gaan. We kletsen werkelijk alles aan elkaar." Met Geert maakte hij gisteren een grote ronde door Boxtel om bij tal van ondernemers en musea folders en informatiemateriaal op te halen. ,,We rijden donderdag (vandaag - red.) naar Wittlich om de stand in te richten", vertelt Geert. ,,Naast de nieuwe stand (foto onder -red.) denk ik dat de dino's die we mogen meenemen van De Groene Poort echte blikvangers zullen worden. Zo'n dino is een garantie voor heel veel bezoekers. Iedereen wil ermee op de foto."

FOTO BOVEN: Barend Faber (rechts) en Geert Groen vullen hun busje met spullen van automuseum Classic Park en vertegenwoordigen Boxtel vier dagen in Wittlich. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding