goede prestaties in open water klassement

Boxtelse zwemmers behalen bekers

Zegenwerp, de zwemvereniging in Sint-Michielsgestel die diverse Boxtelse leden in de gelederen heeft, nam afgelopen weekend deel aan een wedstrijd in het kader van de Brabantbeker: een open water klassement dat bestaat uit zes wedstrijden. Verschillende zwemmers vielen in de prijzen.

De laatste wedstrijd van de Brabantbeker vond plaats in het open water te Sleeuwijk. Iris van der Aa, vorig jaar nog goed voor een vierde plaats bij de minioren 4 en 5 op het onderdeel 500 meter vrije slag, pakte dit jaar overtuigend de winst.

Nena van der Steen werd vorig jaar nog tweede bij de minioren 1-2-3 op het onderdeel 250 meter vrije slag. Ze kon dit jaar op de dubbele afstand, 500 meter vrije slag, goed mee en pakte de derde prijs. Puck Bakker zwom het klassement (minstens vier wedstrijden) ook vol en werd knap vijfde.

Bij de junioren schoolslag werd Lisa Verheij vorig jaar nog achtste, maar dit jaar was er ook voor haar een podiumprijs: ze eindigde als derde. Anne van der Aa werd vijfde en Lotte van de Laak zesde. Bij de junioren vrije slag eindigde Kim de Laat als tiende en ook zij haalde daarmee een betere klassering dan in 2014.

MASTERS

Bij de masters worden de tijden van alle leeftijden (20 tot 80 jaar) met elkaar vergeleken door middel van leeftijdscorrecties. Daardoor kan het maar zo zijn dat ook oudere mensen in de prijzen vallen. Bij de heren vrije slag werd Jan Minkels twaalfde. Sandra Schellekens, vorig jaar nog derde, eindigde nu als zesde.

Minkels en Schellekens zwommen beide ook het Nederlandse klassement vol. Bij de masters is daarvoor vijf kilometer vereist. Minkels legde in totaal, inclusief drie kilometer op het NK, zeven kilometer af en eindigde op plaats negen bij de heren tot en met 59 jaar. Schellekens zwom 10,2 kilometer en werd vijfde bij de dames in de categorie 30 tot en met 34 jaar.

In het verenigingsklassement werd Zegenwerp tiende.

FOTO BOVEN: De Boxtelse zwemmers Lisa Verheij, Iris van der Aa en Nena van der Steen van de vereniging Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel behaalden een podiumplaats in het open water klassement. Het drietal ging met een fraaie beker naar huis.