Taverbo/Sabo 1 verslaat Hotak; ook winst eerste jeugdteam

Tafeltennissers starten met uitwinst

Het vernieuwde eerste herenteam van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo is de najaarscompetitie uitstekend begonnen. In Hoogerheide won het team met 6-4 van Hotak '68. Voor de Boxtelse formatie ligt een succesvol seizoen in de hoofdklasse in het verschiet. Ook het eerste jeugdteam won de eerste wedstrijd. In Waalwijk werd het 2-8.

Na de ongelukkige degradatie van vorig seizoen, leek Taverbo/Sabo 1 te moeten afdalen naar de eerste klasse. Echter, omdat Taverbo/Sabo 2 in diezelfde eerste klasse kampioen werd, behield de vereniging een plek in de hoofdklasse, het hoogste niveau van de afdeling ZuidWest (Noord-Brabant en Zeeland). De vaste krachten in de hoofdmacht, Michel Sperling en Teun Vlaminckx, krijgen dit seizoen derhalve gezelschap van Gijs Klop en Danny Smits, twee van de kampioenen van afgelopen seizoen.

De seizoensouverture was direct een lastige klus. Hotak '68 bleek afgelopen seizoen namelijk tot tweemaal toe een niet te nemen horde voor Taverbo/Sabo. Ditmaal schoot het team echter uit de startblokken. In de eerste zes partijen liet alleen Smits een puntje liggen. Hierna ging de Boxtelse machine een beetje haperen en wist alleen Sperling nog een partij te winnen. Hij bleef die dag ongeslagen. Smits en Vlaminckx waren beiden eenmaal succesvol. In het dubbelspel veranderden Sperling en Vlaminckx halverwege van tactiek en bogen zo een 2-0 achterstand om in winst. Een cruciaal punt in de uiteindelijke 6-4 overwinning.

promotie

In een poule die op papier niet al te sterk lijkt, zou Taverbo/Sabo goede kansen moeten hebben om voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de landelijke derde divisie af te dwingen. De concurrentie komt waarschijnlijk van ODT uit Roosendaal, dat vorig seizoen nog op dat niveau actief was. Komende zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen het Bossche Never Despair.


Winst voor

eerste jeugdteam

van Taverbo

Ook de junioren van Taverbo zijn de competitie gestart. Het eerste jeugdteam, bestaande uit Lars de Laat, Dani de Rooij, Remco Rooijakkers en clubkampioen Sjoerd van Heerebeek, deed een stapje terug en speelt nu in de derde klasse junioren. Uit bij Waalwijk zetten zij een mooi resultaat neer: 2-8.

De Laat en De Rooij lieten geen steken vallen. Rooijakkers begon moeizaam maar herpakte zich in zijn laatste partij. Dankzij deze zege pakt Taverbo/Sabo 1 direct de kop. Komend weekend wacht er meteen een kraker: nummer twee Valkenswaard komt naar Boxtel.

Het tweede jeugdteam werd afgelopen seizoen kampioen in de startersklasse en promoveerde naar de junioren 4e klasse. Daarin moet het team duidelijk nog wennen. Alleen Rick van der Schoot lukte het om een partij te winnen. Het derde jeugdteam (2e Startersklasse) wist in Dongen eveneens niet tot winst te komen. Komende zaterdag spelen alle drie de jeugdteams thuis, aanvang 10.30 uur.

UITSLAGEN

Senioren

Hotak '68 - Taverbo/Sabo 1        4-6

Stiphout 1 - Taverbo/Sabo 2        7-3

Stiphout 3 - Taverbo/Sabo 3        3-7

TTCV 5 - Taverbo/Sabo 5        9-1

Taverbo/Sabo 6 - Always Fair 1        2-8

Taverbo/Sabo 7 - Veldhoven 14        9-1

Taverbo/Sabo 8 - Unicum 8        6-4

Taverbo/Sabo 9 - Veldhoven 15        3-7

Taverbo/Sabo 10 - OTTC 7        3-7

Jeugd

Waalwijk 1 - Taverbo/Sabo 1        2-8

ASIO 1 - Taverbo/Sabo 2        9-1

BSM 3 - Taverbo/Sabo 3        10-0


Liempdse biljarters

starten seizoen

met ruime zege

Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank is het nieuwe seizoen goed gestart. Door drie prima partijen werd Moira uit Lith met 6-2 verslagen.

Piet Leermakers maakte 160 caramboles in 10 beurten, met een slotserie van 69. Ton Rovers had drie beurten meer nodig voor hetzelfde aantal caramboles maar scoorde wél de hoogste serie van 90.

Harm van de Laar had 12 beurten nodig voor 130 caramboles. Alleen Martien van den Tillaart moest het onderspit delven, hij bleef na 8 beurten steken op 74 caramboles.

UITSLAGEN

Wapen v. Liempde kader - Moira        6-2

Wapen v. Liempde 1 - BV De Hazelaar        25-22

De Helftheuvel - Wapen v. Liempde 2        29-25

Wapen v. Liempde 3 - 't Ridderke        27-24