Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

NIEUWE FORMATIE OVERKLAST RCE: 79-0

Rugbyers Ducks komen uit in combinatieteams

De rugbyers van Ducks zijn afgelopen weekend aan de competitie begonnen. De senioren spelen dit seizoen in twee combinatieteams. De oudere spelers zijn een combinatie aangegaan met The Dukes uit 's-Hertogenbosch; onder de naam Duckes Legends spelen zij in de vierde klasse.

De eerste wedstrijd ging in sportpark Den Wielakker tegen het reserveteam van RCE. Het werd een dikke 79-0 overwinning voor het nieuwe team. Dat diverse spelers van The Dukes diverse jaren op het hoogste niveau hebben geacteerd, speelde hierbij een rol. De bezoekers hadden geen kans en werden op de meeste fronten afgetroefd. Voor Ducks scoorden Jules Kamps, Thijs de Langen, Ralph Schuller en Joris Bastianen een try.

Het Ducks/Oysters-team is na het kampioenschap van vorig jaar ingedeeld in de derde klasse. De eerste wedstrijd was in Bemmel tegen RC Betuwe. Tegen het eveneens gepromoveerde Betuwe behaalde Ducks/Oysters een regelmatige overwinning van 12-32.

Uitslagen zaterdag 12 september

Cubs: RCE - Ducks/Oysters        5-71

Jun.: Ducks/Oysters – Oemoemenoe        0-65

Uitslagen zondag 13 september

Colts: Ducks/Oysters - Utrecht RC        14-43

Sen. 1: Betuwe - Ducks/Oysters 2        12-32

Sen.: Duckes Legends - RCE 2        79-0

Programma zaterdag 19 september

TBM: training in Oisterwijk        10.30

Cubs: Ducks/Oysters – Gouda        11.00

Jun.: Ducks/Oysters – Haarlem        12.00

Programma zondag 20 september

Colts: Rotterdam RC - Ducks/Oysters        13.00

Sen. 1: Ducks/Oysters - Pigs Arnhem        13.00

Sen. 2: Scrumboks Tiel - Duckes Legends        14.30


LUC VAN EIJNDHOVEN SLUIT COMPETITIE AF

Zwemtalent derde in strijd om Brabantbeker

Het Boxtelse zwemtalent Luc van Eijndhoven is zaterdag als derde geëindigd in de strijd om de Brabantbeker voor junioren van 13 en 14 jaar. In Sleeuwijk zwom hij de laatste wedstrijd van de openwatercompetitie in kanalen, meren, grachten en rivieren.

De tweedeklasser van het Baanderherencollege startte in juni aan de competitie in open water. Naast Sleeuwijk waren er eerder wedstrijden in Oss, Oosterhout, Oirschot en Vught. In de leeftijdscategorie junioren 1 en 2 was hij een van de jongste deelnemers. Er werd veelal duizend meter vrije slag gezwommen, maar soms ook afstanden oplopend tot 2.500 meter.

Twee weken eerder nam Luc in Oosterhout ook deel aan de strijd om het Nederlands kampioenschap in open water. Daar legde hij tweeënhalve kilometer af in 36,45 minuten en dat was goed voor een verdienstelijke negende plaats. Met die snelle tijd verbeterde Luc het clubrecord van zijn vereniging Argo in Sint-Oedenrode met negen minuten in de leeftijd tot en met 20-plus.

Buiten de wedstrijden in Brabant nam Luc ook deel aan wedstrijden in Sluis, Amsterdam, Amstelveen en Vianen. Hierdoor is hij opgenomen in het Nederlands klassement voor junioren 1 en 2 vrije slag. Op de ranglijst met bijna tachtig zwemmers eindigde de Boxtelaar als zesde.


Spannende titelstrijd Merletten

De leden van de Boxtelse tennisvereniging LTV De Merletten hebben afgelopen week gespeeld om de clubtitels. In totaal honderd junioren en senioren gingen met elkaar de strijd aan in 21 categorieën. De hele week stond 'James Bond' centraal, met een casino-feestavond op zaterdag als hoogtepunt.

In het heren enkelspel (categorie 2), de hoogste mannencategorie, was Jeroen van Beers het sterkst. Hij versloeg in een hoogstaande finalepartij Tom van Ooij met 6-4, 6-3. In de hoogste damescategorie was er sprake van een heuse 'Sister-Act'. Ellen Kemps versloeg zus Moniek met 6-3, 6-3.

Er waren dit jaar twee speciale dubbelcategorieën. In het onderdeel 'minimaal categorie 9' – waarin recreanten samen speelden met selectiespelers – waren Bas Kuijten en Yvonne Reijnders het sterkst. In de jeugd/seniorcategorie ging de eindzege naar Stijn Broks en Casper von Harenberg.

Alle winnaars worden hieronder per categorie genoemd.

Junior/Senior: 1. Stijn Broks/Casper von Harenberg; 2. Kim Broks/Roel van der Leij. Jongens enkel 11-14: 1. Tim Evers; 2. Stijn Broks. Meisjes enkel 11-17: 1. Dorothea Dankers; 2. Kim Broks. Gemengd dubbel open minimaal 9: 1. Bas Kuijten/Yvonne Reijnders; 2. Jelle Diks/Moniek Kemps. Heren enkel 2: 1. Jeroen van Beers; 2. Tom van Ooij. Heren dubbel 2: 1. Willem van Dijk/Pepijn van Hal; 2. Jorn van den Braak/Menion Heutink. Dames enkel 2: 1. Ellen Kemps; 2. Moniek Kemps. Meisjes enkel 10-12 Groen: 1. Lois Sanchez Gutierrez; 2. Jessie Vermeiren. Heren enkel 5: 1. Niels Damen; 2. Hans van Riel. Heren dubbel 5: 1. Gijs Boekweit/Hugo Kroonen; 2. Victor Oostendorp/Joost Stekelenburg. Dames dubbel 5: 1. Karlijn de Buck/Ika van der Pasch; 2. Cessy Paardekooper/Karin van der Velden. Gemengd dubbel 5: 1. Casper von Harenberg/Ika van der Pasch; 2. Edwin Schumacher/Karin van der Velden. Heren enkel 6: 1. Sam Durlinger; 2. Gijs van der Vleuten. Heren dubbel 6: 1. Jelle Diks/Rens Robroek; 2. Bart van Esch/Jan Welvaarts. Dames dubbel 6: 1. Cessy Paardekooper/Miranda van de Wouw; 2. Marianne Joostink/Anneke Mallant. Gemengd dubbel 6: 1. Jelle Diks / Denya van Disseldorp; 2. Piet Langerwerf/Hammy Langerwerf. Heren enkel 7: 1. Wilbert van de Ven; 2. Henk Dankers. Heren dubbel 7: 1. Frank van den Broek/Marcel Hendriks; 2. Paul Smulders/Marcel Vermeiren. Dames enkel 7: 1. Miranda van de Wouw; 2. Inge Broks. Dames dubbel 7: 1. Ivy van Geel/Letty van Zanten; 2. Andrea Bult/Marion van de Ven. Gemengd dubbel 7: 1. Bart van Esch/Inge van Hout; 2. Jean-Luc van Alphen/Anouk van Alphen.

OP DE FOTO: Jeroen van Beers en Ellen Kemps, clubkampioenen van De Merletten.

Afbeelding