De deelnemers aan 'Boxtel by Night' van kanovereniging De Pagaai zorgden zelf voor sfeervolle verlichting op hun vaartuigen. Het evenement vestigde dit jaar een record met 179 deelnemers. (Foto: Hans Verberk).
De deelnemers aan 'Boxtel by Night' van kanovereniging De Pagaai zorgden zelf voor sfeervolle verlichting op hun vaartuigen. Het evenement vestigde dit jaar een record met 179 deelnemers. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

EVENEMENT KANOVERENIGING DE PAGAAI TREKT 179 DEELNEMERS

'Boxtel by Night' blijft maar groeien

STEFAN LATIJNHOUWERS

Voorzitter Leon van der Eerden van kanovereniging De Pagaai zou zich bijna zorgen gaan maken over het succes van 'Boxtel by Night'. Het evenement met de verlichte boten trok zaterdagavond maar liefst 179 deelnemers. ,,Een record, we moesten extra kano's inhuren", aldus Van der Eerden.

De voorzitter kijkt met een tevreden gevoel terug op Boxtel by Night. Van der Eerden: ,,Prachtig om zoveel boten te zien varen op de Dommel. De combinatie met de sfeervol verlichte bruggen en de lampen in de tuinen van bewoners zorgden voor een fraai schouwspel."

De deelnemers hadden hun vaartuigen van verlichting voorzien door led-lampen, zaklampen en theelichtjes aan te brengen. Op diverse locaties langs de Dommel klonk muziek, terwijl bij het eveneens verlichte clubgebouw blaaskapellen van zich lieten horen bij het vertrek en de aankomst van de deelnemers. ,,Het evenement blijft maar groeien. Vorig jaar telden we ongeveer 110 deelnemers en nu bijna 180. Waar eindigt dit?", vraagt Van der Eerden zich af. ,,Omdat we extra boten moesten huren, konden we flink aan de bak, al hebben we dat er natuurlijk graag voor over. De deelnemers komen tegenwoordig van heinde en verre, waaronder uit grote steden als Utrecht en Almere."

Na afloop van de kanotocht konden alle betrokkenen nagenieten met een drankje een een hapje. Van der Eerden: ,,Helaas is de geplande barbecue door het slechte weer verregend. Toch kunnen we terugkijken op een geweldig evenement, waarbij wel een paar boten zijn omgeslagen, onder meer bij de glijgoot in de stuw ter hoogte van de Mgr. Wilmerstraat en bij Stapelen. Eén kano zette koers richting Gemonde en moest keren om weer op de juiste route te komen. Alles is uiteindelijk allemaal goed afgelopen."

FOTO ONDER: De deelnemers aan 'Boxtel by Night' zorgden zelf voor sfeervolle verlichting op hun boten. (Foto: Hans Verberk).