De Boxtelse lange afstandsloper Ton de Jong volbrengt zijn 85e Kennedymars in de Langstraat. Een bijzondere prestatie.
De Boxtelse lange afstandsloper Ton de Jong volbrengt zijn 85e Kennedymars in de Langstraat. Een bijzondere prestatie. Foto: Marc Cleutjens

Ton de Jong

voltooit wéér

Kennedymars

De Boxtelse lange afstandsloper Ton de Jong (63) heeft afgelopen weekeinde meegedaan aan de zevende lustrumeditie van de 80 van de Langstraat. Daarmee vestigde hij een bijzonder record. De Jong heeft nu 85 Kennedymarsen gelopen.

De Jong kwam zondagochtend al vroeg binnen in de eerste groep die rond half negen over de eindstreep kwam. ,,In totaal ben ik er 12 uur en 33 minuten mee bezig geweest, maar ik had wel veel tijd verloren door het laten behandelen van blaren en andere ongemakken", blikte de Boxtelaar terug.

Een tegenvaller was de regenval in de nacht van zaterdag op zondag. ,,Het heeft uren aan een stuk hevig geregend en ik had daar niet op gerekend. Ik liep de eerste 30 kilometer op trimschoenen die daardoor doordrenkt waren en flinke blaren opleverden. Op de blarenpost was ik de tweede deelnemer die behandeld werd, na mij volgden er nog eens 374 wandelaars. Gelukkig had ik op de rustpost mijn tas met daarin droge sokken en schoenen en kon ik er weer tegenaan."

Van de 2.809 deelnemers in de Langstraat kwamen er 2.003 over de finish. ,,Ik voltooide er mijn 85e Kennedymars", vertelt De Jong trots. ,,De andere marsen heb ik in het hele land gelopen waardoor ik nu op een prachtig totaal sta." De Boxtelaar weet van geen ophouden. Binnenkort neemt hij in Velp deel aan zijn 86e Kennedymars.

De Jongs plaatsgenoot Jan Vermulst (63) nam ook met succes deel aan de 80 van de Langstraat.