ODC 1 – Real Lunet 1  Tommie van de Berg al koppend in duel met real lunet speler
ODC 1 – Real Lunet 1 Tommie van de Berg al koppend in duel met real lunet speler Foto: Hans Verberk

TRICOLORES BOEKEN GELIJKSPEL IN SPORTPARK MOLENWIJK

ODC toont veerkracht tegen Real Lunet

Ook de tweede competitiewedstrijd eindigde voor ODC in een 2-2 gelijkspel. Maar het wedstrijdbeeld was totaal anders dan vorige week in Nistelrode. Voor de pauze waren de gasten van Real Lunet uit Vught oppermachtig en mochten de tricolores blij zijn dat het bij rust slechts 0-2 stond. Na de pauze herpakte het keurkorps van trainer Frank van den Berg zich en kwam het via doelpunten van Tommy van den Berg en Bart Dammers langszij.

In Real Lunet trof ODC de eerste nieuwkomer in de tweede klasse. De gasten speelden twee jaar geleden nog in de vierde klasse, maar werden twee keer op rij kampioen en gelden ook in de tweede klasse als een serieuze titelkandidaat. De Vughtenaren beschikken over een technisch vaardig team met diverse spelers die hun sporen hebben verdiend in de top van het amateurvoetbal.

ODC had het vanaf het begin moeilijk. Real Lunet zette meteen druk op de Boxtelse defensie en het lukte de thuisploeg niet om zich daar onderuit te voetballen. In de 19e minuut kwam Real Lunet verdiend op voorsprong toen Gino Dix zich knap vrij speelde en ODC-doelman Robbie Roelofs het nakijken gaf. Vijf minuten later stond het 0-2 toen ODC even niet oplette en Pieter Schrassert Bert doelman Roelofs voor de tweede keer het nakijken gaf.

STRAFSCHOP

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig. Glenn Kusters had Real Lunet meteen na de pauze op 0-3 kunnen zetten na slecht uitverdedigen van ODC maar zijn inzet belandde op de paal. Even later kreeg ook Yamani El Aharchaou de gelegenheid om de score op te voeren. Real Lunet verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en dat gaf moed in de Boxtelse gelederen.

Bij één van de eerste Boxtelse aanvallen na de pauze werd spits Remco Schellekens binnen de zestien van de sokken gelopen door een Vughtse verdediger. De scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Van den Berg liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en gaf doelman Jesse de Vries vanaf elf meter geen enkele kans: 1-2.

ODC kreeg nog meer grip op de wedstrijd toen Schrassert Bert – de beste speler aan Vughtse zijde – na een klein uur het veld moest verlaten met een blessure. Kort daarna viel de gelijkmaker. Rob Scholten nam vanaf een links vrije trap. Daar waar iedereen een hoge voorzet verwachtte, speelde hij de bal laag op Dammers waarna de spits dichtbij afrondde.

GOEDE KANSEN

In de fase die volgde kreeg ODC een paar goede kansen. Een keihard ingeschoten vrije trap van Dammers kon door De Vries worden gepareerd en een subtiel genomen free kick van Scholten eindigde op de bovenkant van de lat. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op de overwinning.

Invaller Bas van der Pasch moest namens ODC op de doellijn redding brengen nadat Roelofs al was gepasseerd. Aan de andere kant strandde Bas Verkaik op keeper De Vries nadat hij door Scholten was vrijgespeeld.

ODC staat na twee wedstrijden spelen op een gedeelde zevende plaats met twee punten uit twee wedstrijden. De ploeg heeft laten zien over veerkracht te beschikken. Zondag 20 september gaat de ploeg op bezoek bij Best Vooruit.