Organisator René Leenders had voor het publiek een aantal interessante trekpleisters in petto. Zoals de mobiele bierbrouwerij De Gaperd, die vrijdag officieel werd gepresenteerd.
Organisator René Leenders had voor het publiek een aantal interessante trekpleisters in petto. Zoals de mobiele bierbrouwerij De Gaperd, die vrijdag officieel werd gepresenteerd. Foto: Annelieke van der Linden

Slowlands trekt 5.000 bezoekers

,,We hebben het festival neergezet zoals we het wilden neerzetten", concludeert René Leenders. ,,De reacties van het publiek waren overweldigend, men heeft zich goed vermaakt." De organisator van Slowlands geeft aan dat zijn festival zo'n vijfduizend bezoekers heeft getrokken. De data voor de volgende editie zijn inmiddels bekend: vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september.

,,Wat de SamenLoop voor Hoop in Liempde heeft ingezameld, missen wij dit jaar op de begroting", zegt Leenders na afloop gekscherend. Op de vraag of hij Slowlands niet in 'een kleiner jasje' had moeten organiseren, is hij duidelijk: ,,Dit is de enige manier. In deze tijd kun je niet beginnen met enkele foodtrucks, maar moet je het meteen groots aanpakken. Bovendien heb ik gemerkt dat de mensen die er waren, zich enorm vermaakt hebben en aangaven dat ze volgend jaar terugkomen én anderen mee zullen nemen."

Hij geeft aan dat vooral de verschillende 'pleintjes' een succes waren, zoals de Biergarten, waar allerlei kleine brouwerijen bij elkaar stonden. ,,Terrasjes met entertainment, zoals een demonstratie bierbrouwen of muziek van een deejay, die slaan aan. Feestjes in het feest Slowlands: dat krijgen bezoekers volgend jaar nóg meer te zien."

Leenders laat weten dat het evenement volgend jaar vooralsnog op landgoed Velder plaatsvindt. ,,Ook maken we plannen voor een festivalcamping, zodat mensen de mogelijkheid hebben om te overnachten."