Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Kinderloop: liempdse jeugd wandelt 24 minuten lang

'Alle mensen zwaaiden naar me'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,We waren bang dat er niet genoeg kinderen waren om mee te doen. Nu blijkt wel dat die angst niet nodig was", zei Ingrid van den Akker zondagochtend, kort na de Kinderloop. Ruim tweehonderd kinderen droegen hun steentje bij aan de SamenLoop voor Hoop door 24 minuten lang rondjes te wandelen door het centrum van Liempde.

,,Pas voor de zomervakantie zijn we gestart met de organisatie voor de Kinderloop", legt Van den Akker uit. Ze is verantwoordelijk voor de Kinderloop en bemande ook het secretariaat van de gehele SamenLoop-organisatie. ,,Als ik nu zie dat ik maar vijf van de tweehonderd shirtjes over heb, dan kun je wel stellen dat de Kinderloop een succes is. Bovendien heeft basisschool De Oversteek ook voor allerlei andere dingen gezorgd. Zo hebben alle leerlingen van de school papieren bloemen geknutseld die de deelnemers bij de sluitingsceremonie dragen. Echt fantastisch."

De Kinderloop werd geopend bij het hoofdpodium. Daar bracht een aantal kinderen een speciaal lied ten gehore. Onder aanvoering van een speciale SamenLoop-mascotte stroomden alle kinderen vervolgens in op het parcours om 24 minuten lang te wandelen. Ze werden aangemoedigd door vrijwilligers en deelnemers aan de SamenLoop.

medaille

De vriendinnen Janne, Eva, Liselotte en Bregje genoten van de Kinderloop. ,,Die 24 minuten gingen echt snel voorbij, zo gezellig was het", vond het viertal. Wat het totaalbedrag van de SamenLoop voor Hoop zou worden, leverde wat discussie op. ,,We denken dat er meer dan duizend euro is opgehaald." Bregje droeg zelf een gedeelte bij aan de opbrengst. ,,Ik heb flessen ingezameld, dat leverde tien euro op."

Thieme (5) durfde niet te zeggen wat het eindbedrag zou worden. ,,Ik hoop op héél véél geld." Hij liep in totaal vier rondjes. ,,En ik zag papa en mama langs de kant staan en ook de opa van mijn vriend", zegt hij glunderend. ,,Ze zwaaiden naar me, net als allemaal andere mensen." Na afloop kreeg Thieme een snoepje van de organisatie, van familie kreeg hij geld om iets te kopen voor het goede doel en een fraaie medaille. ,,We lopen vandaag voor mensen met kanker. Mijn papa is ook ziek geweest, maar nu is hij weer beter. Hij moet alleen af en toe nog pilletjes slikken."

OP DE FOTO: Zo'n tweehonderd kinderen stroomden zondagochtend om 11.00 uur in op het parcours van de SamenLoop voor Hoop. Zij wandelden 24 minuten lang tussen de andere deelnemers van het evenement. (Foto: Peter de Koning).