Dansgroep Screamin van Tiga is één van de vele programmaonderdelen tijdens de UITmarkt van komende zaterdagavond in en om Podium Boxtel. De groep treedt op in de foyer om 20.10 uur. (Foto: Peter de Koning).
Dansgroep Screamin van Tiga is één van de vele programmaonderdelen tijdens de UITmarkt van komende zaterdagavond in en om Podium Boxtel. De groep treedt op in de foyer om 20.10 uur. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter De Koning

UITmarkt met gevarieerd programma

Van projectieportretten tot muzikale schilderijtjes

Iedereen die komende zaterdagavond de UITmarkt bezoekt, ontvangt een programmaboekje met alle tijden en artiesten in en om Podium Boxtel. Voor elk wat wils, dat is duidelijk. We pikken er enkele uit.

Vijftien leerlingen en oud-leerlingen van de Angelaschool vormen sinds enige tijd de band Angela's Project. Na hun optreden op festival Slowlands (afgelopen weekend op Velder) presenteren zij zich op de UITmarkt, van 20.55 tot 21.20 uur. Naast optreden blijft de ontwikkeling van muzikaal talent het hoofddoel van Angela's Project.

Tijdens de UITmarkt van vorig jaar verraste kunstenaarscollectief Kunstlicht 99 met schilderende biljarttafels. Die biljartvellen keren zaterdagavond terug. ,,We hangen ze op en gaan er portretten van bezoekers op projecteren en vastleggen. Volwassenen en kinderen in een zelf gekozen houding", vertelt illustrator Marjolein Krijger, lid van Kunstlicht 99. Ook de kunstenaars Jan de Hoogh en Bea de Leeuw doen hieraan mee.

Workshops

Theatergroep Boxtheater houdt tijdens de UITmarkt vier of vijf keer een korte workshop. Voor de eigen spelers en nadrukkelijk ook voor bezoekers die graag meedoen. ,,Zo geven we een idee van de workshops die onze spelers regelmatig volgen om hun technieken te onderhouden en te verbeteren", vertelt Jos van Ooijen, voorzitter van Boxtheater. De workshops staan onder leiding van regisseur Margit Odems. Korte voorstellingen speelt Boxtheater dit keer niet.

'Droomtranen' op het hoofdpodium (20.40-21.00 uur) is een korte uitvoering door een groep muzikanten die elkaar kennen van de Boxtelse theaterproductie De Goei, de Kwaai en de Lillike. Zij spelen 'muzikale schilderijtjes', geschreven door Wim Kuipers en Marco Wensveen. De complete voorstelling Droomtranen op 9 april 2016 in Podium Boxtel is inmiddels uitverkocht. Binnenkort in Brabants Centrum meer over deze productie.

De Theaterklas van het Jacob Roelandslyceum maakte vorig schooljaar indruk met de voorstelling Anne, over het thema vrijheid. Tijdens de UITmarkt spelen de leerlingen twee indrukwekkende scenes die dit thema duidelijk neerzetten (om 20.20 uur). Zo wil de Theaterklas op zijn eigen manier inspelen op de actuele vluchtelingendiscussie.

De UITmarkt begint zaterdag 19 september om 20.00 uur. Kort daarvoor is de officiële opening.