HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Het grootste goed. Jezus' leerlingen hadden het niet altijd makkelijk. Regelmatig zei Hij dingen die zij niet begrepen. Toch bleven ze Hem volgen, omdat ze in Hem geloofden als Messias. Ook nu Hij naar Jeruzalem wil gaan. Niet om Herodes te vervangen als koning, maar om er te sterven.

Pas later zullen de leerlingen begrijpen dat dit de manier is waarop Hij zijn koninkrijk wilde vestigen. Wie de eerste wil zijn, zal de laatste van allen moeten wezen. Deze uitspraak is voor ons een leidraad.

* Liturgische kalender. Zaterdag 19 september: heilige Januarius, bisschop en martelaar; heilige Maria op zaterdag. Maandag 21 september: heilige Matteüs, apostel en evangelist. Woensdag 23 september: gedachtenis van heilige Pius van Pietrelcina, priester (Padre Pio).

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Vredeskaravaan. Zaterdag 26 september wordt in Boxtel een vredeskaravaan georganiseerd. De wandeling begint om 14.00 bij de protestantse kerk en eindigt in de brede school Wilgenbroek. Verschillende organisaties werken hierin samen, onder anderen het Interreligieus Platform en het wijkopbouwwerk van ContourdeTwern. Zowel de protestante gemeente als de Heilig Hartparochie hebben hun medewerking toegezegd.

De vredeskaravaan is bedoeld voor iedereen die gelooft dat je iets moet doen voor vrede. Wie als vrijwilliger wil meehelpen kan zich aanmelden bij caterlouw@xs4all.nl. Groepen die willen meelopen graag vooraf opgeven bij info@contourdetwern.nl.

* Uit de agenda. Vrijdag 25 september 16.00 vergadering dagelijks bestuur op het pastoraal centrum Duinendaal.

* Overleden. In de parochie werd afscheid genomen van Jo v. Weert– v. Wezel (72), mevrouw Van der Haagen–Kerkenaar (102) en Annemie van den Boogaard-van den Broek (58). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Orgelconcert. Zondag vindt om 20.15 in de Sint-Petrusbasiliek een orgelconcert plaats door Kees van Houten met medewerking van een projectkoor onder leiding van Ruud Huijbregts.

* Eucharistieviering. Vanwege het afscheid van pastor R. Niessen vervalt de eucharistieviering van 09.00 op deze zondag. Ook in de overige kerkdorpen is er zondag geen heilige mis om alle parochianen de gelegenheid te geven de afscheidsdienst van pastor Niessen in de Sint-Petrusbasiliek bij te wonen.

* Collecte voor het afscheid van pastor Niessen. Een gift bij het afscheid van pastor Niessen wordt bestemd voor het Vluchtelingenwerk. Daarvoor kan een enveloppe gedaan worden in de bussen achter in de kerk of persoonlijk aan pastor Niessen worden overhandigd na de mis in de basiliek.

* Jongerenkoor Carmida. Voor het jeugdkoor Carmida is de parochie dringend op zoek naar een dirigente. Heb je interesse of ken je iemand in je omgevingm laat het weten en neem contact op met pastoor J. Grubben.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Agenda. Dinsdag 22 september 10.00 geloofsbijeenkomst zusters Oblaten pastoraal centrum Duinendaal; 14.00 overleg planning voorgangers pastoraal centrum Duinendaal; 20.00 ouderavond voorbereiding eerste communie Angela-, Prinses Amalia- en Molenwijkschool, locatie Angelaschool. Donderdag 24 september 20.00 ouderavond eerste communie basisscholen De Vorsenpoel en De Hobbendonken in pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang voorganger en predikant pastoor J. Grubben. Zondag 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorgangers pastor R. Niessen, pastoor J. Grubben, pater H. de Visser, kapelaan G. de Jong. Predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in G van G.B. Casali.

* Orgelprogramma. Buxtehude: Praeludium in D-dur, Bach: Liebster Jesu, wir sind hier, Boëllmann: Prière à Notre Dame, Vierne: Cortège.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Annie v. Hommel- v.d. Bogaart (jgt); Jan en Mien Schoenmakers- v. Wagenberg (mgd); Christian en Lisette Heymans en hun kinderen Remco en Sanne; Zus Wagenaars; Toon en Sjaan Paashuis-Wagenaars.

ZONDAG 10.30 Simon Verbeek (mgd); Ton de Greeff (mgd); Jan v.d. Braak (mgd); Anneke Peijnenburg (mgd); Thea Trieling-Jungst (mgd); Riek v. Breugel- v. Geel (mgd); witte zuster Irma Fijt (mgd); Renze de Waal; overl. fam. Baaijens- v.d. Akker; overl. ouders Backx- v. Gils; levende en overleden leden gilde Sint-Barbara & Sint-Joris; Hendrikus en Adriana v.d. Anker-Slijters.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor mw. Van de Loo-Verhoeven (verj).

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingskerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek kapelaan G. de Jong. Intenties voor Ciska Kuppens-Schelle (mgd); Jan v. Diessen (mgd); Marie v.d. Meijden- v. Uden (mgd).

ZONDAG geen eucharistieviering vanwege afscheidsdienst pastor Richard Niessen in de Sint-Petrusbasiliek, Boxtel.

MAANDAG 10.00 eucharistieviering, voorafgegaan om 09.30 door het rozenkransgebed.

DONDERDAG 10.00 eucharistieviering, voorafgegaan om 09.30 door aanbidding.

MEDEDELINGEN

* Gebed. God, heel uw wet hebt Gij samengevat in het gebod van de liefde tot U en de naaste. Geef dat wij uw voorschriften onderhouden en zo het eeuwig leven binnengaan. Door onze Heer.

* Weekvieringen op maandag en donderdag voortaan in de ochtend. Vanaf 1 september jl. zijn de weekvieringen voortaan op maandag en donderdag om 10.00. De viering op maandag wordt om 09:30 uur voorafgegaan door het Rozenkransgebed. Op donderdag is er om 09.30 aanbidding.

* Welkom. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het Pastoraal Centrum. Zie hiervoor de berichten onder Heilig Hartparochie – bereikbaarheid parochiesecretariaat.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG is er geen eucharistieviering in de kerk in verband met het afscheid van pastor Richard Niessen in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in de krant vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Maandag 21 september: vergadering Theresiadag. Dinsdag 22 september algemene parochievergadering. Woensdag 23 september grote schoonmaak van de kerk. Zaterdag 26 september 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Na de viering is er voor iedereen koffie of thee achter in de kerk. Zondag 4 oktober: Theresiadag.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het Esch' Mannenkoor. Intenties voor overl. ouders Van den Braak- v. Liempt; Harrie v.d. Meijden; overl. fam. Van Roosmalen-Brox (fund.); Jan v.d. Aker (maand. ged.); Bertha en Ties v. Houtum- v. Kasteren en overl.fam.; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 Eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Collecte vluchtelingen. Na afloop van de viering van zaterdag 19 september wordt er achter in de kerk gecollecteerd voor de vluchtelingen. De collecte voor de vredesweek is op zaterdag 26 september.

* Contactgroep Esch. Woensdag 23 september is er een bijeenkomst van de contactgroep Esch.

* Overleden. In onze parochie is Mia v. Vught- v. Dinther overleden in de leeftijd van 76 jaar. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven is ook mogelijk via tel. 60 15 65. De bijdrage voor de intentie is 11 euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

ZATERDAG, feest van Sint-Lambertus. Vanaf 18.15 wordt een processie gehouden naar de kapel van Lambertus op De Hogert. Na een korte gebedsviering gaat iedereen terug naar de Sint-Lambertuskerk, waar de eucharistieviering begint. 19.00 eucharistieviering met gemengd koor en gilde-eer. Intenties voor de levende en overl. leden van het gilde St. Joris en St. Catharina; de levende en overl. leden van het gilde St. Anthonius en St. Sebastiaan; Elly v. Beurden-Wolke; Sientje Troeijen- v.d. Eerden namens de buurt; Cor Geerts- v.d. Heijden; overl. ouders Van der Heijden-Klomp; overl. ouders A.Geerts-Konings (verj); Hendrikus v.d. Eerden; Gerdina v.d. Eerden-Vorstenbosch.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 17 september Emmausgebedsgroep om 19.00 in het parochiezaaltje.

* Feest Sint-Lambertus. Zaterdag 19 september wordt het feest van Sint-Lambertus gevierd. Om 18.15 is er een processie vanaf het kerkplein met pastoor, misdienaars, gilden en de mensen die mee willen lopen naar de kapel op De Hogert. Na een korte gebedsviering begint om 19.00 uur de eucharistieviering in de Sint-Lambertuskerk.

* Vluchtelingen. De Nederlandse bisschoppen roepen op tot hulp aan vluchtelingen. Daarom wordt zaterdag 19 september een extra collecte gehouden.

PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Dit is de startdienst voor het nieuwe seizoen. De kinderen van Paks en 'Kerk op schoot' komen ook in de kerk. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Nieuw Liedboek. Zondag van 09.45 tot 10.00 instuderen van het lied van de maand uit het Nieuwe Liedboek.

* Vredeskaravaan. Zaterdag 26 september wordt in het kader van de Vredesweek in Boxtel een vredeskaravaan georganiseerd. De wandeling begint om 14.00 bij de protestantse kerk en eindigt in brede school Wilgenbroek. Verschillende organisaties werken samen, onder meer het Interreligieus Platform en het wijkopbouwwerk van ContourdeTwern. Ook de protestantse kerk doet mee.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.