VROUWENTEAM BUIGT VOOR OSS

Hockeyers MEP morsen dure punten in Venlo

In de tweede competitieronde verloren zowel de mannen als de vrouwen van MEP hun uitduel. Na de gemakkelijke thuiszeges gingen de hockeymannen kansloos met 3-1 onderuit in Venlo en gingen de hockeyvrouwen met 3-0 kopje onder in Oss. De hoge verwachtingen die enkele weken geleden nog werden geformuleerd, moeten wellicht al ietwat bijgesteld worden...

Bij de mannen ontbrak het zondag aan scherpte. In twintig minuten tijd hadden de Limburgers een comfortabele 3-0 voorsprong. Op alle fronten werd MEP afgetroefd: felheid, inzet, scherpte en bovenal de wil om te winnen. Daarbij beschikten de Venlonaren over enkele zeer balvaardige Portugezen. Vlak voor rust redde Nard van Geel de Boxtelse eer: 3-1.

In de tweede helft was het voor Venlo een kwestie van uitspelen. MEP kreeg nog wel wat kansen - één bal belandde op de paal - maar het heilig vuur was door de vroege achterstand volledig uit de ploeg verdwenen.

Na twee rondes blijkt al dat MEP niet de torenhoge favoriet is waarvoor het zichzelf houdt. Het lijkt beter dat de Boxtelaren zich de komende tijd focussen op vechtlust en een gezonde winnaarsmentaliteit. Het woord 'kampioensaspiraties' kan beter een tijdje de ijskast in.

Zondag 20 september spelen de Boxtelaren opnieuw in Limburg en wel in Roermond. Tegen Concordia kan MEP laten zien dat ze in Venlo iets geleerd hebben, namelijk misplaatst onderschattingsvermogen en scherpte vanaf de afslag. Afslag om 14.45 uur.

STAND

Oss        2-6        St.-Oedenrode        2-3

Weert        2-6        Concordia        2-3

Venlo        2-6        Hopbel        2-3

B.-Enschot        2-3        HCAS        2-0

MEP        2-3        HOD        2-0

Helmond        2-3        MOP        2-0

ZWAAR TELEURGESTELD

De MEP-vrouwen hadden aan één helft goed hockey niet genoeg in Oss. De eerste tien minuten waren voor de gastvrouwen, maar daarna namen de Boxtelse hockeysters het initiatief over. MEP kreeg ook enkele goede kansen.

In de tweede helft liet MEP het compleet liggen en werd de ploeg van Inge Poelmans totaal overklast. Twee strafcorners en een velddoelpuntpunt zorgden voor een onoverbrugbare marge. Oss was vooral collectief duidelijk sterker.

Poelmans was zwaar teleurgesteld. Ondanks alles ziet ze het als een leerproces dat gelukkig vroeg in de competitie valt. Het niveauverschil tussen thuis- en uitwedstrijden is veel te groot. Zondag 20 september moet het allemaal beter. Net als de mannen spelen de MEP-dames tegen Concordia. Afslag in Roermond om 12.45 uur.

STAND

Breda        2-6        Weert        2-3

Hopbel        2-4        Helmond        2-3

Oss        2-4        Goirle        2-1

Concordia        2-4        Geldrop        2-1

St.-Oedenrode        2-3        Son        2-1

MEP        2-3        HCAS        2-1


Grote Clubactie voor kassa MEP

MEP gaat sparen voor een nieuw kassasysteem in het vernieuwde clubhuis en gebruikt daarvoor de opbrengsten van de jaarlijks te houden Grote Clubactie.

Leden van de D, E en F-jeugd starten zaterdag 19 september met de lotenverkoop. Vanaf die dag bellen zij bij zoveel mogelijk mensen aan om loten te verkopen. Kopers betalen voor één lot drie euro.