Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up Sem, Dré en Lotte?

In basisschool De Hobbendonken in Boxtel wordt met man en macht gewerkt aan de afronding van een grote verbouwing. Met name tijdens de zomervakantie is de school flink opgeknapt. De inrichting van de klaslokalen doen de juffen en meesters zelf, samen met hun leerlingen natuurlijk. In groep 3 van juf José en meester Henk werd zelfs een heuse vergadering belegd om alle ideeën in kaart te brengen...

De 22 leerlingen van José en Henk hebben deze week misschien wel honderd plannetjes bedacht om hun 'nieuwe' lokaal verder op te fleuren. Ze gaan bijdragen aan nóg meer sfeer in het lokaal waar de wanden wit zijn geschilderd, de vloer is vernieuwd en het plafond is verlaagd. Lotte, Dré en Sem vertelden gisterochtend over hún plannen.

Juf José vertelt dat jullie al enkele klusjes hebben gedaan. Welke? Dré: ,,Alle kinderen hebben een tekening gemaakt waar ze zelf opstaan met een foto. Die hebben we met plakband tegen de raam geplakt. Ik sta op de tekening als voetballer." Lotte: ,,Ik heb mezelf getekend met bloemetjes in mijn handen." Sem koos voor een strandtekening. ,,Ik ben in de vakantie veel op het strand geweest."

Wat gaan jullie nog meer doen in de klas? Dré: ,,Ik denk dat het leuk is om knutselwerkjes op te hangen. Of nog meer tekeningen te maken, van dieren bijvoorbeeld." ,,Leuk idee!", roept Lotte. ,,Ik kan goed paarden tekenen, maar ook varkens en tijgers." Sem: ,,Ik zal een krokodil maken. We maken een dierentuin."

Naast jullie lokaal staat een prachtige kastanjeboom. Leuk om ook daar iets mee te doen? ,,Zeker weten", knikt Dré. ,,We kunnen in de herfst bladeren en kastanjes verzamelen en laten zien in de klas." Lotte vult aan: ,,Mijn opa en oma hebben veel kastanjebomen, dus ik kan wel zeshonderd kastanjes meenemen. En we kunnen ook eikels en noten meenemen voor herfststukjes."

Veel ideeën worden de komende weken verder uitgewerkt. Ouders is gevraagd om tweedehands speelgoed en spelletjes mee te geven, zodat de klas straks helemaal klaar is.

OP DE FOTO: Sem, Dré en Lotte (v.l.n.r.) laten de tekening zien die ze hebben gemaakt. De andere schetsen hangen al tegen het raam. (Foto: Peter de Koning).