Plannen voor woningbouw in alle kernen van gemeente Boxtel

MARIËLLE WIJFFELAARS

De plannen voor woningbouw in Lennisheuvel, krijgen steeds meer vorm. Een projectontwikkelaar en stedenbouwkundige zijn druk bezig met het maken van een plan. Dat meldde wethouder Peter van de Wiel dinsdag aan de gemeenteraad na vragen van de fractie Balans.

Fractievoorzitter Wim van der Zanden van Balans was benieuwd naar de stand van zaken rond de bouw van nieuwe huizen in de gemeente Boxtel. Van der Zanden noemde woningbouw 'cruciaal'. ,,Huizen zijn hard nodig en ik vraag me af welke locatie in beeld zijn. Eerder is gesproken over Lennisheuvel, Liempde, de Voetboog, Heilig Hartkerk en het terrein van De Kleine Aarde. Zijn deze plekken nog steeds in beeld?" Ook het CDA stelde vragen over dit onderwerp. ,,Ik ben vooral benieuwd op welke termijn er daadwerkelijk gebouwd gaat worden", aldus gemeenteraadslid Kubra Atalay.

PARTICULIEREN

De bouwplannen in Lennisheuvel krijgen inmiddels vorm en wethouder Peter van de Wiel meldde dat er bijeenkomst is geweest met inwoners, een klankbordgroep en deskundigen om de mogelijkheden te bespreken. ,,Momenteel wordt hard gewerkt aan een notitie", aldus de wethouder. En ook voor Liempde worden plannen gemaakt. Samen met het lokale Dorpsberaad werd een bijeenkomst gehouden in dienstencentrum Kloosterhof waarbij mogelijke woningbouwlocaties werden besproken. Als voorkeur voor uitbreiding noemde de gemeente toen het terrein tussen de Roderweg en Hamsestraat, maar ook inbreiding zou mogelijk zijn. Daarbij is de gemeente dan wel afhankelijk van particulieren die hun grond daarvoor beschikbaar willen stellen.

Aan de Voetboog in Boxtel is een particuliere grondeigenaar die graag wil bouwen. Maar ook andere plekken zijn in beeld, zoals het terrein van De Kleine Aarde. ,,We willen dit dan koppelen aan de gehele invulling van De Kleine Aarde", legde Van de Wiel uit. ,,Twee partijen werken momenteel aan een voorstel voor invulling van de plek en in het najaar hoop ik deze voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad."

HEILIG HARTKERK

Een andere optie waar in het verleden over werd gesproken is Heilig Hartkerk. Hier zou plek zijn voor appartementen. Van de Wiel: ,,Maar dit is nog helemaal niet concreet. Er zijn zoveel opties voor de kerk en we houden daar alle mogelijkheden nog open."

Boxtel

Explosion Rockets

De Boxtelse rock 'n rollband The Explosion Rockets geeft zaterdag 3 oktober om 20.30 uur een swingend concert in café 't Voske in Lennisheuvel. De groep neemt het publiek mee naar de jaren vijftig en zestig en speelt nummers van artiesten als Elvis, Cliff Richard en Buddy Holly.

Kaarten kosten acht euro en zijn te verkrijgen via Thom Sens, telefoonnummer 06-45 92 85 86. Op de avond zelf bedraagt de entree tien euro. De zaal is een uur voor aanvang geopend.