restaurant opent maandag 14 september

Zeven dagen per week
welkom bij De Rechter

John van de Langenberg en zijn team staan 'te trappelen van ongeduld'. Eind mei sloot de Boxtelaar een huurcontract af om een nieuw restaurant te starten in het pand waar voorheen Villa Het Hof was gevestigd. Maandag 14 september om 12.00 uur is het zover: dan opent restaurant De Rechter.

,,We hebben de komende dagen nog hard nodig voor de laatste werkzaamheden, maar het ziet er nu al schitterend uit", glundert Van de Langenberg. ,,Het is zelfs mooier geworden dan ik had verwacht. Zo zie je maar wat een andere kleur op de muren, nieuw behang, accessoires en lamellen al voor een verandering teweeg kunnen brengen." De spoelkeuken is naar boven verhuisd en van een andere kamer in het markante pand heeft Van de Langenberg een kinderbioscoop gemaakt. ,,Compleet met échte klapstoeltjes. Zo krijgen kinderen de kans een filmpje te kijken als ze met hun ouders bij De Rechter gaan eten. En mogelijk kunnen we de ruimte in de toekomst ook gebruiken voor kinderfeestjes, als daar vraag naar is."

De drie verschillende ruimtes op de benedenverdieping worden gebruikt voor het restaurantgedeelte. Van de Langenberg: ,,Al is het ook mogelijk om in een van de gedeeltes een besloten borrel, diner of vergadering te houden. We willen graag voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kunnen mensen met specifieke wensen altijd contact opnemen. Die toegankelijkheid zie je overigens ook terug in de menukaart. Van saté tot kalfssukade: er is voor ieder wat wils." Van de Langenberg geeft aan dat er alleen met pure en verse ingrediënten gewerkt wordt.

LUXE

De Rechter is vanaf 14 september zeven dagen per week geopend. ,,Dat hoort bij de tijd van nu", stelt Van de Langenberg. ,,Het is een luxe voor mensen dat ze op ieder moment van de dag bij een horecagelegenheid terecht kunnen. Koffie met gebak, lunch, high tea, diner of natafelen: alles is mogelijk."

Het terras wordt in de toekomst aangepast, laat Van de Langenberg weten. ,,Ik wacht eerst af wat er met de kastanjeboom gaat gebeuren. Wel heb ik al een plan uitgetekend voor het terras. Mocht de kastanjeboom omgaan, dan komen daar in ieder geval twee bomen voor terug", verzekert Van de Langenberg.

Kijk voor meer informatie over De Rechter op de website derechter.nu.


'plannen liggen goed op schema'

Herinrichting Markt moet in 2017 starten

MARIËLLE WIJFFELAARS

De plannen voor herinrichting van de Markt in Boxtel liggen volgens wethouder Eric van den Broek goed op schema. Dat moet ook wel, want begin 2017 gaat de schop in de grond. Als het ontwerp gereed is, worden inwoners en ondernemers uitgenodigd hun mening te geven en dan kan na jarenlang praten en maken van ontwerpen gestart worden met de werkzaamheden aan de Boxtelse Markt.

Momenteel wordt gewerkt aan de plannen voor het binnenterrein bij het gemeentehuis. Hier moet parkeergelegenheid komen en de twee fietsenstallingen die er nu te vinden zijn, krijgen een ander plekje. ,,We zijn aan het bedenken waar we deze stallingen kunnen compenseren", licht wethouder Van den Broek toe.

Maar ook de groeninrichting van de Markt is een van de onderdelen waar nu over na wordt gedacht. De gemeenteraad wil dat de huidige groenomvang terugkeert na herinrichting; het speelt dan ook een belangrijke rol bij de plannen voor de Markt.

Van den Broek verwacht snel met concrete plannen naar buiten te kunnen komen. Dat de uitvoering dan nog ruim een jaar op zich laat wachten, heeft alles te maken met het uitgebreide inspraaktraject dat er komt. ,,De plannen worden voorgelegd aan inwoners, ondernemers en andere belangstellenden. En zij mogen er dan ook nog hun zegje over doen", verklaart de wethouder. ,,Ook moeten nog verkeersbesluiten worden genomen en is er een inspraaktraject en dat heeft ook allemaal tijd nodig."

Als de werkzaamheden voor de route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P) klaar zijn, wil de gemeente beginnen met de herinrichting van het Zusterspad en Mgr. Bekkersstraat. Aansluitend is dan het binnenterrein van het gemeentehuis aan de beurt alsmede de Boxtelse Markt. ,,We denken dat we een reële tijdsplanning hebben gemaakt en hebben als doel om begin 2017 aan de slag te gaan. En dat gaat lukken."