Het stoomtijdperk herleeft zondag eventjes in Boxtel als vanuit Oisterwijk een stoomtrein halt houdt. Passagiers kunnen in de voorverkoop kaartjes komen bij de VVV. De vertrektijden staan nog niet helemaal vast... (Foto: Gerard Schalkx).
Het stoomtijdperk herleeft zondag eventjes in Boxtel als vanuit Oisterwijk een stoomtrein halt houdt. Passagiers kunnen in de voorverkoop kaartjes komen bij de VVV. De vertrektijden staan nog niet helemaal vast... (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Marc Cleutjens

GEMEENTE OISTERWIJK VIERT 150 JAAR SPOOR UITBUNDIG

Stoomtrein houdt ook halt in Boxtel

Een ritje maken in een echte stoomtrein? Dat kan zondag 13 september in Boxtel. Dan stopt op het station een historische stoomtrein die op en neer pendelt tussen Oisterwijk en Eindhoven.

Oisterwijk staat zondag uitgebreid stil bij de viering van 150 jaar spoor. In 1865 werd Oisterwijk - net als Boxtel dat eerder dit jaar feest vierde - aangesloten op het spoorwegnet. De stichting Ons Oisterwijk heeft om die reden een stoomtrein geboekt die zondag een paar historische ritten gaat maken.

De trein vertrekt 's morgens vanuit Rotterdam richting Oisterwijk en stopt onderweg in Breda, Gilze en Tilburg. Nadat in Oisterwijk reizigers zijn ingestapt, vertrekt de boemel richting Boxtel. In de authentieke wagons is plaats voor maximaal vijfhonderd passagiers, die in de voorverkoop kaartjes kunnen kopen. In Boxtel zijn kaartjes te koop bij de VVV aan de Markt. Een retourtje Boxtel-Eindhoven kost 15 euro, kinderen betalen 10 euro.

De aankomsttijd van de stoomtrein in Boxtel staat volgens Kees van Dongen van Ons Oisterwijk nog niet helemaal vast; de organisatie is afhankelijk van het spoorboekje van ProRail. De verwachting is dat de trein omstreeks 13.00 uur vanuit Oisterwijk naar Boxtel zal vertrekken. Mogelijk wordt later in de middag een tweede keer halt gehouden in Boxtel, maar dat is onzeker. ,,Wie naar Oisterwijk komt, kan 's middags in elk geval twee keer instappen."