Het team van bloemsierkunst Marimba hield ook een actie voor Samenloop voor Hoop Liempde. De cheque werd dinsdag overgedragen aan Carin Hooijman, Jan Claassen en Ton van Alphen. (Foto: Peter de Koning).
Het team van bloemsierkunst Marimba hield ook een actie voor Samenloop voor Hoop Liempde. De cheque werd dinsdag overgedragen aan Carin Hooijman, Jan Claassen en Ton van Alphen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter De Koning

BLOEMSIERKUNST MARIMBA STEUNT WANDELESTAFETTE

'Boxtel omarmt Samenloop Liempde'

Het was een bewuste keuze van het organisatiecomité van Samenloop voor Hoop in Liempde om ook Boxtel bij de wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding te betrekken. De hele gemeente Boxtel is daardoor betrokken bij de actie die komend weekeinde in Liempde wordt gehouden. Veel wandelaars komen uit Boxtel en Lennisheuvel, ook veel Boxtelse sponsors doen een duit in het zakje.

Een van hen is bloemsierkunst Marimba, al 35 jaar gevestigd aan de Van Beekstraat in Selissenwal. In de strijd om de titel 'Beste bloemist van Nederland' bedacht het team van Bart en Maria van Roosmalen een actie die geld in het laatje moest brengen voor Samenloop voor Hoop. Het resultaat: 531 verkochte bloemvaasjes die goed zijn voor een donatie van 1.327,50 euro aan KWF Kankerbestrijding.

Bart van Roosmalen gaf dinsdag tijdens de uitreiking van de cheque aan dat de actie enorm leefde in zijn bloemisterij. ,,We hebben dan ook meer vaasjes verkocht dan we vooraf hadden kunnen bedenken."

Voorzitter Jan Claassen van Samenloop voor Hoop toonde zich met commissieleden Carin Hooijman en Ton van Alphen ingenomen met het bedrag.

Dat was ook commissielid Michaél Michiels, die de eigenaren van Marimba prees voor innovatief ondernemerschap. ,,Jullie hebben over de grens durven te kijken en hebben met deze actie de Samenloop voor Hoop ook naar Boxtel gebracht."