Het interieur van De Kleuskes ademt de sfeer van grootmoeders tijd.
Het interieur van De Kleuskes ademt de sfeer van grootmoeders tijd. Foto: Gerard Schalkx

MUSEUMBOERDERIJ IN LIEMPDE OPENT DEUREN OP ZONDAG

Kunst en ambacht bij 'De Kleuskes'

De expositieruimte van museumboerderij De Kleuskes aan de Oude Dijk in Liempde is zondag 13 september te bezichtigen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden welkom om kennis te maken met een tentoonstelling die aansluit bij het thema van Open Monumentendag: 'Kunst en Ambachten'.

Hoewel Liempde komend weekend geheel in het teken zal staan van het wandelevenement Samenloop voor Hoop voor KWF Kankerbestrijding, opent ook De Kleuskes haar deuren. Dicht bij het wandelparkoers kunnen belangstellenden een blik werpen in de bezoekersruimte van de boerderij. Het ambacht van de imker staat centraal, tevens is er een demonstratie mand- en korfvlechten.

GEDOENTJE

De expositieruimte in ligt aan de Oude Dijk 21 te Liempde. Naast een origineel interieur uit de jaren twintig van de vorige eeuw in het woongedeelte, bevindt zich in het voormalige stalgedeelte een beugelbaan. De zolder is ingericht als expositieruimte en wordt beheerd door de Liempdse heemkundekring Kèk Liemt, die graag uitleg geeft over het centrale thema 'In en um 't gedoentje' met unieke filmbeelden uit 1973, over het leven en werken van de familie Van der Velden, in Liempde De Kleuskes genoemd.

De expositieruimte is elke eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Met uitzondering van de maanden juli, augustus en september; dan is de expositie op de tweede en de vierde woensdag geopend. Naast deze reguliere openingstijden kan de expositieruimte het gehele jaar door op afspraak worden bezocht.

Reserveringen via museumbeheerder Jan van den Langenberg, telefoon (0411) 63 21 77 of per e-mail: corryenjan@ziggo.nl.

Liempde

Film in Kloosterhof

In dienstencentrum Kloosterhof wordt woensdag 23 september een filmavond gehouden. De zaal opent om 19.00 uur, een half uur later gaat de film Gooische Vrouwen 2 van start. Entree twee euro.