Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kaarsen geven hoop in hartje Liempde

MARC CLEUTJENS

Liempde maakt zich op voor een van de grootste evenementen die ooit in het dorp is gehouden: Samenloop voor Hoop. Bijna zestienhonderd deelnemers gaan 24 uur lang meedoen aan een wandelestafette waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan KWF Kankerbestrijding.

Hoogtepunt belooft de kaarsenceremonie te worden. Zelfs de straatverlichting zal een halfuurtje doven om het kaarslicht alle ruimte te geven, als een symbool van hoop en leven en als een herinnering aan de mensen die kanker niet overleefden. Samenloop voor Hoop start zaterdag 12 september om 14.00 uur, een etmaal later is de slotceremonie en wordt bekend gemaakt hoeveel euro is opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

De kaarsenceremonie is zaterdag om 22.00 uur; alle wandelaars houden dan even halt op het Raadhuisplein. De verwachting is dat naast de bijna 1.700 deelnemers aan de wandelestafette ook duizenden belangstellenden naar Liempde zullen komen om de wandelaars aan te moedigen.

Het parkoers van de Samenloop voor Hoop voert door hartje Liempde, de inrichting is vanochtend gestart met de plaatsing van een wand waarop de honderden kaarsen gaan branden. De woorden 'hoop' en 'leven' werden al een beetje zichtbaar... (Foto: Peter de Koning).

Op pagina 27: 'Liempde gaat hé-lé-maal volstromen'.