Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

TWEEDE DORPSQUIZ OP VRIJDAG 9 OKTOBER

Lennisquizzz brengt Lennisheuvel op de been

Het aantal aanmeldingen voor de tweede Lennisquizzz stroomt binnen bij Marcel Roos, Werner Dekkers, Marcel Vermeiren en Maureen van Heertum. De vier initiatiefnemers, die de dorpsquiz vorig jaar voor het eerst organiseerden, rekenen ook dit jaar op ongeveer twintig teams die vrijdag 9 oktober aan de slag gaan.

Tot en met dinsdag 15 september kunnen teams zich nog inschrijven voor de Lennisquizzz, waarbij geldt dat tenminste één teamlid woonachtig moet zijn in het Boxtelse kerkdorp. Dat is niet alleen noodzakelijk maar ook makkelijk, zo stelt Werner Dekkers. ,,Gemeenschapshuis Orion is het startpunt waar de vragenboeken worden afgehaald en teruggebracht. Omdat er ook doe-vragen op locatie tussen zitten, is het handig dat de teams hun hoofdkwartier inrichten in Lennisheuvel."

De ervaring leert dat deelnemende teams uit minimaal acht spelers moeten bestaan, beter nog is te kiezen voor tien tot vijftien deelnemers omdat niet alleen veel vragen moeten worden beantwoord, maar omdat er ook verrassingen zijn die niet in huiskamer, stamkroeg of kantine opgelost kunnen worden. ,,Het leuke van de Lennisquizzz is dat we de teams een heel gevarieerd vragenaanbod voorschotelen", vertelt Dekkers. ,,En natuurlijk proberen we wat wanorde te scheppen door vragen buitenshuis op te nemen. Dat stimuleert ook de rivaliteit omdat spelers elkaar onderweg tegen zullen komen."

Tijdens de eerste editie bracht de Lennisquizzz zeventien teams op de been. Daarmee waren zo'n 250 quizliefhebbers bezig, een mooie score op een inwonertal van ongeveer duizend. ,,Dit jaar gaat het ook goed met de inschrijvingen en denken we uit te komen op zo'n twintig teams", aldus Dekkers. Met de drie andere organisatoren verwacht hij dat de dorpsquiz het dorp weer aardig in beweging zal brengen. ,,De Lennisquizzz is een leuk bindmiddel om met familie, vrienden of sportteam samen een gezellig avondje te beleven."

Volgens Dekkers is de laatste hand aan het lijvige vragenboekje gelegd en worden alleen nog wat laatste correcties doorgevoerd. ,,Elk team móet enkele mensen uit Lennisheuvel hebben omdat vragen ook over het dorp zullen gaan. Maar daarnaast zijn er ook heel veel algemene vragen, zodat meedoen ook heel leuk is voor spelers uit andere dorpen."

Deelnemers mogen tijdens de Lennisquizzz gebruik maken van allerhande hulpmiddelen, zoals computers, laptops, encyclopedieën, kranten en andere informatiebronnen.

MEEDOEN

Teams die zich nog willen inschrijven voor de Lennisquizzz, kunnen dat doen door voor 15 september een e-mail te sturen naar lennisquizzz@outlook.com. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team. De prijsuitreiking met feestavond vindt plaats tijdens een feestavond op zaterdag 31 oktober in gemeenschapshuis Orion.