Afbeelding
Foto: Peter De Koning

CELLO-WINKEL AAN MARKT IN BOXTEL VIERT EERSTE LUSTRUM

Langste slinger van Boxtel in 'Hebbes'

MARC CLEUTJENS

Of het leuk werken is bij Hebbes? Het is gaaf! Jessica, Cindy en Mandy genieten elke dag dat ze met andere cliënten van Cello aan de slag gaan in de winkel aan de Markt in hartje Boxtel. Ze genieten van de vele kleuren, het enthousiasme van de klanten en vooral van het samen vervaardigen van ontelbare producten van textiel. Begin oktober bestaat Hebbes vijf jaar en dat wordt gevierd met een bijzonder project: de vervaardiging van de langste slinger van Boxtel.

Jessica is een vaste verschijning in het winkelgedeelte van Hebbes, waar ze klanten te woord staat en zelfstandig afrekent. ,,Met klanten omgaan is het leukste wat er is", zegt ze enthousiast. Cindy is een van de toppers aan de naaimachine en is van alle markten thuis. ,,Ik heb eerst bij De Werf gewerkt en ben overgestapt naar Hebbes", straalt ze. ,,Een échte winkel!" Mandy is eveneens een talent achter de naaimachine en is daarnaast vaak bezig met het bevestigen van labels aan de textielproducten.

,,We hebben zelfs ons eigen label", vertelt persoonlijk begeleider Elly Mathijssen. Ze doelt op de merknaam 'ZELF' die herkenbaar aan alle artikelen wordt bevestigd als ze bij Hebbes zijn gemaakt. Met vier andere begeleiders ondersteunt Elly de maximaal achttien mensen met een beperking die via Cello aan het werk zijn in de winkel. De naam ZELF is bedacht door studenten van SintLucas. ,,Naast onze zelfgemaakte textiel-artikelen verkopen we producten die we elders betrekken om het winkelaanbod nóg attractiever te maken."

TALENTONTPLOOIING

Clustermanager Maria Bekkers sprong vijf jaar geleden een gat in de lucht toen duidelijk werk dat Cello een geschikt huurpand in Boxtel had gevonden om Hebbes te openen. ,,Voor die tijd hadden we een winkelpandje tegenover dagcentrum De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat. Maar daar speelden we winkeltje. Aan de Markt zijn we een winkel, met échte artikelen die we bovendien allemaal zelf maken." Maria is trots op het team dat elke dag aan het werk bij Hebbes. ,,Hebbes is een bijzondere winkel omdat we erin slagen onze cliënten een optimale plek kunnen geven waar ze hun talenten kunnen ontplooien."

Die talenten hebben volgens persoonlijk begeleider Elly alles te maken met textiele werkvormen. Baby- en kindertextiel staan daarbij centraal. ,,We laten ons inspireren door het bezoek aan beurzen en kijken natuurlijk zelf goed rond wat in de mode is", vertelt ze. Daarnaast zijn er tal van meedenkende leveranciers die inspirerende ideeën droppen in het atelier waar Jessica, Cindy, Mandy en al die anderen zo graag aan het werk zijn. Het brengt ze op het topproduct van Hebbes: de slingers waaraan textielvlaggetjes wapperen. ,,We gaan er minstens duizend maken voor ons feest", zegt het drietal in koor.

In de aanloop naar het eerste lustrum, gaat Hebbes tijdens de Herfstfair op zondag 4 oktober de langste slinger van Boxtel maken. ,,Kinderen mogen ons die dag komen helpen", vertelt Elly. ,,Maar dat kan ook al eerder. Op woensdagmiddag 30 september en zaterdag 3 oktober zijn ze ook welkom om samen met onze cliënten vlaggetjes te maken. We trakteren op limonade en iets lekkers en bovendien is er een prijsje voor de maker van de mooiste vlaggetjes." Kinderen die mee willen doen, kunnen zich op genoemde data melden bij Hebbes.

Als de langste slinger van Boxtel klaar is, zal tijdens de Herfstfair de Markt helemaal versierd worden. En dan kan iedereen zien dat Hebbes vijf jaar bestaat...

FOTO BOVEN: Ingrid, Mandy, Carline en Cindy (v.l.n.r.) van Hebbes werken met al hun collega's aan de langste slinger van Boxtel. Kinderen mogen op 30 september en 3 en 4 oktober een handje komen helpen. (Foto: Peter de Koning).


Bogaerts & Groenen doet mee

aan 'Dag van de Scheiding'

De vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) houdt morgen, vrijdag 11 september, de jaarlijkse Dag van de Scheiding. De vereniging wil aandacht vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. In Boxtel, Tilburg en Oisterwijk kunnen belangstellenden tussen 09.00 en 17.00 uur vrijblijvend binnenlopen bij de kantoren van Bogaerts & Groenen advocaten voor een gratis gesprek of echtscheidingscheck.

Bijna 219 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Dat is de reden dat de vFAS heeft besloten rond deze datum landelijk aandacht te vragen voor deskundige begeleiding bij scheidingen. 'Uit elkaar, maar met respect voor elkaar', is dan ook het motto van de vereniging.

Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator en beschikt naast kennis op het relationele en emotionele gebied, over actuele juridische kennis, onder meer over alimentatie, afwikkeling huwelijke voorwaarden, pensioenverevening en het ouderschapsplan.

De Boxtelse kantoor van Bogaerts & Groenen is gevestigd aan de Parkweg. Tijdens de Dag van de Scheiding is het ook mogelijk om met advocaten te spreken over andere familierechtelijke kwesties. Meer informatie: www.bgadvocaten.nl.