Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

LOTERIJ, THEATER EN OPEN PODIUM

Winkeliers verbreden festival Bockesprongen

Het programma van Festival Bockesprongen breidt zich steeds verder uit. Afgelopen week werd duidelijk dat ook de winkeliers in de Stationsstraat en Breukelsestraat flink inhaken op het gerenommeerde festival op zondag 20 september. Met straattheater en een grote loterij hopen zij de komende week en op de festivaldag extra veel publiek te verwelkomen in dit deel van het centrum.

De winkeliers in de Stationsstraat en Breukelsestraat delen vanaf maandag 14 september loten uit aan klanten, in de meeste gevallen bij een besteding vanaf vijf euro. De trekking van deze loterij vindt plaats op de festivaldag zondag 20 september om 15.30 uur. Dat gebeurt op het podium bij de Rabobank aan de Stationsstraat. Twee acteurs van kledingverhuurbedrijf De Grapjurk zullen het winkelend publiek de hele middag attent maken op de loterij. Vanaf 13.30 uur waggelen zij als 'Toos en Annie' door het centrum. De winkels in het centrum zijn op die zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Naast de loterij zorgen de winkeliers in de Stationsstraat en Breukelsestraat voor een vrolijke aankleding met kraampjes, acties en lekkernijen. De volgende zaken doen vanaf maandag 14 september mee aan de loterij-actie: Juwelier Le Cloc Caduc, Xenos, Vlaaienspeciaalzaak / Lunchroom, Nol Gemen, Monsterverkoop, Toko Boxtel, Anyfma, De Graaf meubelen, Jola Mode, The Read Shop Express, Tin Tin kappers, Het Geveltje, De Firma Fotografie, Twins Hairstyling, Van Doornmalen Elektro, Zonnestudio Suncare, Bosch Wijnkopers, De Slaaphoek bed-kado-decoratie, Modecentrum Frans Theelen en Cafetaria Eetlust.

Open Podium

Het Bockesprongen-podium bij de Rabobank staat er op zondag 20 september niet alleen voor de loterij. Onder de noemer Bockstel Open Podium treden hier professionele artiesten op én is er volop ruimte voor lokaal talent dat zich wil presenteren. Aanmelden hiervoor kan nog steeds via bc@brabantscentrum.nl met daarbij een link naar een demo of een optreden, zodat de organisatie een goed beeld heeft van de muzikale kwaliteit en de soort muziek. Gelet op de beschikbare techniek ter plekke zoeken de organisatoren akoestische optredens met eventueel versterkte zang. Vanaf 13.45 uur staan op dit podium optredens gepland van Myrthe Hendrix uit Oirschot (leerling van het JRL) en Nohr de Vos uit Boxtel, allebei bekend van het Junior Songfestival. Ook Harry Hendriks en Olivier Beekman zijn geboekt voor dit podium. Vanaf 13.00 uur treden zij drie keer op.

Witte was

Festival Bockesprongen is al twee decennia een vaste waarde op de Boxtelse cultuuragenda. Op de derde zondag van september kan het publiek genieten van straattheater, live muziek en creatieve activiteiten voor de basisschooljeugd. Een opvallend gezelschap in de programmering voor zondag 20 september is Directie & Co. Deze theatergroep pakt uit met de voorstelling WAS XL: zes emotionele vrouwen met een berg lakens, balancerend op het vlak van dans, theater en beeldende kunst. Met wapperend wasgoed trekken zij door het centrum en en creëren zo een dansend kunstwerk waar de toeschouwer middenin zit. WAS XL toont de schoonheid in het huiselijke, aldus de Bockesprongen-organisatoren.

De Boxtelse UITmarkt op zaterdagavond 19 september vormt samen met Bockesprongen de opening van het cultuurseizoen. Het UITmarkt-programma in en om Podium Boxtel is een aaneenschakeling van lokale cultuurmakers en creatieve ondernemers die het publiek laten zien wat ze voor het komende seizoen in petto hebben. Volgende week in deze krant een compleet overzicht van alle activiteiten tijdens de UITmarkt en Bockesprongen.