scheidsrechter maakt excuses

DVG verlieste eerste wedstrijd van DBS

De voetballers van DVG hebben de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie verloren. In Meerhoven was DBS met 2-0 te sterk voor de Liempdenaren. Na afloop van de wedstrijd verontschuldigde de scheidsrechter zich bij DVG voor zijn 'slechte dag'.

DVG begon twijfelachtig aan de wedstrijd en had in de eerste tien minuten weinig in te brengen. Of dat lag aan het stroeve veld, de zenuwen of de fysiek sterke tegenstander, is onduidelijk. Net toen de Liempdenaren beter in het spel kwamen, scoorde DBS het eerste doelpunt van de wedstrijd. De bal werd achter Mark van de Broek gelegd en via een paar directe balcontacten werd keeper Sander van Eeuwijk gepasseerd.

Voor het Liempdse team kwam er in de volgende aanval een mooie kans om de stand gelijk te trekken. Nieuwkomer Randy Stuurman speelde zichzelf vrij en passeerde ook de keeper, maar zijn schot trof het zijnet. Een goed genomen vrije trap resulteerde in een strakke voorzet, maar spits Bas van Houtum miste de bal. DBS trof de doellat en even later was het wel raak en maakte de tegenstander uit Meerhoven 2-0. De spits kon de bal in de zestien meter aannemen en scoren. Dat de DBS-speler de bal met de hand meenam, ontging de scheidsrechter.

NOODREM

Na de rust had DVG een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar de inzet van Van Houtum trof geen doel. Toch was de Liempdse formatie nu de bovenliggende partij en DBS had moeite met het spel van DVG. De tegenstander trok steeds vaker aan de noodrem en een treffer van DVG lag in de lijn der verwachting. Een lange uittrap stuiterde over de laatste man van DBS heen in de voeten van Van Houtum, die de uitgelopen doelman echter niet kon passeren.

Naarmate de tijd vorderde en de Liempdse treffer uitbleef, tekende de nederlaag zich aan. DVG begint de competitie dus met een verliesbeurt waar gezien de veldverhoudingen een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Opmerkelijk was het dat de scheidsrechter zich na afloop verontschuldigde voor zijn 'slechte dag'. Daan Voets werd gekozen tot man van de wedstrijd.

FOTO ONDER: DVG werd zondag met 2-0 verslagen door DBS uit Meerhoven. (Foto: DVG).

Essche Boys boekt verlies in Eindhoven

In de eerste competitieronde heeft Essche Boys de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-1 verloren. De Essche voetbalclub maakte het de tegenstander wel lastig, FC Eindhoven wist nipt de overwinning te behalen.

Ondanks een vroege treffer van Eindhovenaar Mitchel Kluijtmans in de achtste minuut, had de thuisploeg het lastig. In de tweede helft kreeg Eindhoven een penalty na hands van een speler van Essche Boys. Ook de Essche ploeg kreeg een strafschop en maakte 2-1. In blessuretijd kreeg Essche Boys nog kans op de gelijkmaker.

Eindhoven 1 - Essche Boys 1         2-1

Nevelo 3 - Essche Boys 2        2-1